Home Vijesti Počinje suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalima

Počinje suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalima

0

SARAJEVO – U Sudu BiH danas će početi suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za nabavku spornih respiratora iz Kine u FBiH.
Osim Novalića, optuženi su i suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić.
Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak ispitan je u svojstvu osumnjičenog u okviru istrage o nabavci respiratora u FbiH.
Zolak je ispitan u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, a SIPA je pretresla sjedište Agencije za lijekove i medicinska sredstva u Banjaluci, kao i njegov službeni automobil.
Inspektori su tada izuzeli veću količinu dokumentacije u vezi s aferom “Respiratori” i firmom “Srebrena malina” koja je u jeku pandemije virusa korona uvezla sporne respiratore iz Kine u BiH, vrijednosti 10,5 miliona KM.

Prethodni tekstStevanović: DEMOS spreman za lokalne izboreSledeći tekstHrvatska: Mjere za građane BiH biće ukinute kad epidemiološka slika bude zadovoljavajuća Let’s block ads! (Why?)