Home Ostalo Počelo suđenje za ,,kamenovanje” predsjednika u Čelincu, Stanivuković pitao da li će...

Počelo suđenje za ,,kamenovanje” predsjednika u Čelincu, Stanivuković pitao da li će predsjednik odgavarati jer ga je udario?

0

Tada banjalučki odbornik PDP-a, trenutno aktuelni narodni poslanik Draško Stanivuković tvrdi da je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik fizički nasrnuo na njega 9.septembra 2018.godine popodne u Čelincu, prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.

Prema izjavama očevidaca, Dodik je prišao Stanivukoviću, opsovao ga, izbio mu telefon iz ruke kojim je snimao polaganje temeljca i gurnuo ga.

Nakon toga, prema navodima, Stanivukovića su fizički napali ljudi iz Dodikovog obezbjeđenja i simpatizeri SNSD-a koji su došli da prate ovaj događaj.

Tada je u prostirijama Policijske stanice u Čelincu zadržan i Stanivukovićev saradnik Ivan Begić, te još jedna osoba.

– Do sada sam dobio 32 000 maraka kazni po raznim osnovama. Prije nekoliko dana stigla je nova u iznosu od 500 maraka. U ovih 32 000 maraka spadaju i dvije hiljade maraka koje sam platio bivšem ministru prosvjete i kulture Danetu Maleševiću za duševni bol – kazao je Stanivuković.

Prema našim izvorima suđenje je odgođeno za kraj maja, jer Stanivukoviću i Begiću nisu dostavljeni dokazi, te im je time uskraćeno ustavno prevo na obranu, ali i zbog nepojavljivanja svjedoka PS Čelinac.

Banjaluka24h.com

avatar
  Pretplati se  
Notify of