Home Biznis Počelo suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac

Počelo suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac

0

BANjALUKA – Suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac, koju terete za organizovani kriminal u predmetu “Bobar banke”, nakon tri odlaganja i 13 mjeseci čekanja konačno je počelo čitanjem obimne optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci.

Republički Tužilac Snježana Petković više od tri sata je čitala šta se sve optuženima u pomenutom predmetu stavlja na teret. Predmet protiv Injčeve je zbog njenih zdravstvenih problema prebačen u Okružni sud u Banjaluci 30 oktobra prošle godine. Ostalim  optuženima suđenje se vodi u Sudu BiH. Početak suđenja Injčevoj u Okružnom sudu bio je zakazan za 27. februar, ali se tada ispostavilo da nadležno Republičko tužilaštvo uopšte nema optužnice pa je proces morao da bude odgođen. Poslije toga suđenje Injčevoj još dva puta je odgađano. Poslednje ročište odgođeno je zbog izmjene člana sudskog vijeća.

Optužnicu u predmetu “Bobar banka” podiglo je Tužilaštvo BiH  u martu 2017. godine i njom je tada obuhvaćeno 16 osoba. Stavljeno im je na teret da su od 10. jula 2009. do 27.11. 2014. godine djelovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.  Injac je stavljeno na teret da je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela iako je bila dužna.

Optužnica ima 255 stranica, Republičko tužilaštvo u ovom predmetu planira da sasluša oko 60 svedoka, tri vještaka kao i da predoči brojne materijalne dokaze.

Ključne riječi:& & , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of