Home Crna hronika Po akcentu akcije prekršajne sankcije izrečene za 266 vozača

Po akcentu akcije prekršajne sankcije izrečene za 266 vozača

0

Policijska uprava Prijedor u periodu od 29.03. do 31.03.2019. godine, realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanje alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno su kontrolisana 674 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 376 ili 55,7%. Od ukupnog broja, zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 227 vozača, zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola 39, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 110 učesnika u saobraćaju.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, zbog prekoračenja brzine od 21 do 30 km/h sankcionisano je 40 vozača te 20 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h. Tom prilikom vozačima je pored novčane kazne izričeno 60 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 80 mjeseci.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 39 vozača.  Prema 14 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg zadržano je 12 vozača i dva vozač zbog odbijanja alkotestiranja. Izrečene su 23 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 37 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

avatar
  Pretplati se  
Notify of