Home Sport Platini: VAR? To je obična gomila smeća!

Platini: VAR? To je obična gomila smeća!

0

Bivši predsjednik FIFA Mišel Platini je poručio da je veliki protivnik upotrebe video tehnologije, posebno VAR sistema.

Francuz je bio gost na italijanskoj državnoj televiziji RAI i tamo je otkrio zbog čega je nezadovoljan upotrebom takozvanog VAR-a.

Platini je upotrebu ovog sistema nazvao pravom “noćnom morom fudbala” i dodao da nije optimista da će se situacija uskoro dovesti u red.

“Trebalo bi mi barem pola sata da objasnim zašto VAR ne rješava probleme. On ih samo umnožava. Јa sam protiv VAR-a. Mislim da je to gomila smeća i nažalost, nema povratka nazad”, izjavio je Platini.

Poznato je da je on bio suspendovan 2015. u trajanju od četiri godine. Sve vrijeme je tvrdio da je nevin. Vjeruje da još nije rekao posljednju riječ u fudbalu.

“Imam 64 godine i vremena za još jednu, posljednju avanturu. Ne želim da napravim grešku, moram dobro da razmislim. Samo ću istaći da nemam nikakav kontakt sa trenutnim predsjednikom FIFA, Đanijem Infantinom”, dodao je Platini.

Za kraj, rekao je još jednu zanimljivu stvar.

“U FIFA ne žele da budem njihov predsjednik. Želio sam da branim fudbal jer sam ja bio jedini fudbaler koji je postao prvi čovejk FIFA”, zaključio je Platini.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of