Home Biznis Petrovićeva desna ruka vodi projekat izgradnje bolnice u Trebinju

Petrovićeva desna ruka vodi projekat izgradnje bolnice u Trebinju

0

22.01.2020. / 13:51

TREBINJE – Pola godine nakon štu su Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i Rodoljub Drašković, vlasnik poslovnog sistema “Swisslion” najavili gradnju bolnice vrijedne 50 miliona maraka, u Trebinju je počela sa radom fondacija “Zdravlje”, preko koje bi se trebala prikupljati sredstva iz kojih bi se finansirao ovaj projekat, saznaje portal CAPITAL.

Foto: srpskainfo/Blic

Prema našim saznanjima na čelu fondacije je Borislav Grubač, jedan od glavnih saradnika direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” (ERS) Luke Petrovića, u kojeg ovaj bivši gradonačelnik Trebinja ima ogromno povjerenje.

Grubač je bio direktor bolnice u Trebinju a kada je Petrović preuzeo fotelju u ERS-u poveo ga je sa sobom i imenovao na poziciju direktora za pravne poslove.

Pored Petrovića, u Grubača velike nade polaže i Drašković. Njih dvojica su ga imenovala i za generalnog sekretara Udruženja građana i privrede Hercegovine kojeg su nedavno osnovali.

Drašković je u tom udruženju predsjednik skupštine, a Petrović predsjednik Upravnog odbora.

Takođe, kako saznajemo Grubaču je već ranije povjereno vođenje fondacije “Rodoljub Drašković-GimnazijaTrebinje”. U pitanju je projekat izgradnje ove obrazovne ustanove koju počasni hercegovački knez želi da ostavi Trebinju kao zadužbinu.

Sjedište fondacije je u turističkom kompleksu “Grad sunca” koji je izgradio upravo Drašković, a u kojem bi prema ranijim najavama trebao da se gradi i novi kliničko-bolnički centar.

Fondacija je registrovala djelatnost bolnice, opšte medicinske prakse, djelatnost zdravstvene zaštite, djelatnost socijalnih ustanova sa smještajem, djelatnost dnevne brige o djeci.

Odobrenje za upis u Jedinstveni registar udruženja i fondacija sa svojstvom pravnog lica dao je Osnovni sud u Trebinju.

Podsjećamo, u avgustru prošle godine Drašković je objelodanio kako ima u planu da u Trebinju gradi modernu bolnicu vrijednu 50 miliona maraka a od Vlade RS je tražio da uloži pola novca, što je tada Dodik i obećao.

Inače, knez Drašković koji je tu titulu dobio od Saveza opština i gradova Istočne Hercegovine jedan je od najvećih dužnika za porez u Republici Srpskoj.

Zaključno sa septembrom prošle godine, ukupan poreski dug njegovog preduzeća „Swisslion Industrija alata“ je 14,1 milion maraka.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of