Home Sport PERSPEKTIVNI SPORTISTA MUJO SMAJIĆ: SLIJEDIM SVOJE SNOVE I VJERUJEM U USPJEH

PERSPEKTIVNI SPORTISTA MUJO SMAJIĆ: SLIJEDIM SVOJE SNOVE I VJERUJEM U USPJEH

8

Fudbal je počeo trenirati prije jedanaest godina. Tada, kao sedmogodišnji dječak, imao je velike snove, koje polako, ali sigurno ostvaruje. Osamnaestogodišnji Mujo Smajić odnedavno je pojačanje prijedorskom “Rudaru”. Prije toga igrao je u rodnom Ključu, Krupi na Vrbasu, te u Mostaru, u Fudbalskom klubu “Velež”.

– U Prijedor sam došao prije tri mjeseca. Uslovi su ovdje dobri. Prezadovoljan sam uslovima koje imam u klubu.  Igrao sam prvo u timu juniora, a ubrzo nakon toga pridružio sam se prvom timu – priča on.

Iako se sa samo 15 godina odvojio od porodice, ništa mu ne pada teško, jer, svjestan je da je za uspjeh potrebno mnogo odricanja.  Pored roditelja, menadžer Slaviša Milaković mu je najveća podrška.

– Fudbal sam, kao i većina mojih vršnjaka, počeo igrati iz hobija, a vremenom je to postojala sve veća ljubav, koja se razvila u profesionalizam. Najveća podrška su mi porodica, a naravno posebnu zahvalnost dugujem svom zastupniku, Slaviši Milakoviću, koji brine o mojoj karijeri i sigurno ne bih bio tu gdje jesam, da nije njega. On je zaslužan za moju dosadašnju karijeru – ističe Smajić.

Ovaj „zavodnik“ žena i lopte veoma ja motivisan, a na treningu su se mogle čuti samo pohvale i karakteristike koje garantuju svijetlu budućnost.

 

Bosna i Hercegovina, pa samim tim i Prijedor imaju dosta talentovanih sportista, ali bi se mnogo više trebalo ulagati u njihove karijere.

– Za mlade fudbalere nije loše da prođu kroz ligu RS i Premijer ligu BiH, jer na taj način stiču veliku iskustvo. To je put za  neki veći evropski ili čak svjetski klub. Malo više bi se kod nas trebalo ulagati u sport i mislim da je svim perspektivnim sportistima cilj da igraju i inostranstvu – smatra naš sagovornik.

On za sada ostaje u “Rudaru”, a plan mu je da u dogledno vrijeme zaigra u nekom od srbijanskih klubova, a nakon toga i u inostranstvu. Iako u fudbalskoj karijeri niže uspjehe, Smajić ne zapostavlja ni obrazovanje. Pohađa Gimnaziju “Sveti Sava” u Prijedoru. Ponekad je, priznaje, teško uskladiti sve obaveze, ali za sada mu dobro ide.

 

Prijedor24.com

8 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here