Home Region Penzionisani hrvatski generali protiv Lepe Brene

Penzionisani hrvatski generali protiv Lepe Brene

0

ZAGREB – Povodom koncerta Lepe Brene u Zagrebu, četvorica penzionisanih hrvatskih vojnih generala zatražila su danas od državnih organa da preduzmu mjere po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to srpska pjevačica ili pak najviši srpski zvaničnici, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u, kako navode, agresiji na Hrvatsku.

Pod naslovom “Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu”, Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedjelju su u saopštenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslovenske zastave sa zvijezdom petokrakom, pod kojom su, kako tvrde, počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom, i zapitali se “je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnog grada suverene i međunarodno priznate države”, prenosi Hina.

“U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i ”djela”. Je li to ista ona Lepa Brena, koja se ”naslikavala” u Brčkom za vrijeme velikosrpske agresije u maskirnoj uniformi neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude”, upitali su penzionisani generali i dodali kako “sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jest”.

Upitali su da li je “slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija u Adventu, u Zagrebu i nedjelju dana prije izbora za predsjednika Republike Hrvatske”.

“Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskog glavnog grada? Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu?”, pitanja su koja su penzionisani vojni generali postavili u saopštenju.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of