Home Politika PDP poziva da Program reformi odmah bude objavljen

PDP poziva da Program reformi odmah bude objavljen

0


“Izjava šefa Kluba poslanika SNSD u NSRS Igora Žunića da Program reformi BiH neće biti upućen nigdje dok o njemu ne raspravi Narodna skupština Republike Srpske, nova je podvala kojom se potvrđuje da SNSD nastavlja sa obmanjivanjem i laganjem naroda u Republici Srpskoj”, saopšteno je iz PDP.

– Očigledno je da je namjera SNSD da se o Programu reformi raspravlja tek nakon izbora novog Savjeta ministara, kako bi se dobilo formalno pokriće u NSRS. Međutim, rasprava tada neće imati nikakav značaj, jer se, po zaključku Predsjedništva BiH, Program reformi automatski upućuje u Brisel nakon potvrđivanja novog Savjeta ministara – navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Žunićeva izjava u kojoj kalkuliše vremenom održavanja posebne sjednice NSRS o Programu reformi „dokazuje da Milorad Dodik ne smije sa dokumentom izaći pred Narodnu skupštinu dok sve ne bude gotovo, jer mu to ne dozvoljavaju Šefik Džaferović i Željko Komšić“.

– PDP ponovo poziva članove Predsjedništva BiH da konačno objave dokument koji su usvojili i da javnost Republike Srpske bude sa njim upoznata prije izbora novog Savjeta ministara – saopšteno je iz PDP.

srpskainfo.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of