Home Biznis Pavlovićeva zaplijenjena imovina ostaje Bobar banci

Pavlovićeva zaplijenjena imovina ostaje Bobar banci

254

12.06.2020. / 16:39

BIJELJINA – Bobar banka prodala je ranije za više od milion KM imovinu firme „VNC nekretnine“ Slobodana Pavlovića firmi „Slobomir nekretnine“ koja je takođe u njegovom vlasništvu, međutim Pavlović to nije platio pa su hladnjača i zemljište vraćeni Bobar banci.

Nakon što firma „Slobomir nekretnine“ u roku od 30 dana nije uplatila 1.080.000 KM za hladnjaču u krugu fabrike „Sava Semberija“ i za zemljište u selu Popovi, Okružni privredni sud u Bijeljini je 28. maja tu imovinu dosudio Bobar banci u stečaju.

Shodno ranijoj odluci Odbora povjerilaca Bobar banke, imovina „VNC nekretnina“ je prodata kako bi se naplatila potraživanja od 4.399.369 KM, koliko Slobodan Pavlović duguje Bobar banci.

Sud je, na osnovu nalaza i mišljenja vještaka građevinske struke, utvrdio tržišnu vrijednost pomenutih nekretnina na iznos od 3.219.479 KM, ali je Pavlović imao najpovoljniju ponudu i za 1.080.000 KM kupio hladnjaču i zemlju.

Međutim, s obzirom na to da „Slobomir nekretnine“ nisu uplatile pomenuti iznos u roku od mjesec dana nakon licitacije, sud je ovu prodaju proglasio nevažećom i imovinu vratio Bobar banci.

Portal CAPITAL pisao je ranije da je Bobar banka u stečaju ponudila na prodaju potraživanja od dužnika “Aqua City” i „VNC nekretnine“ čiji je vlasnik Slobodan Pavlović.

CAPITAL: LJ. LJ.

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here