Home Biznis Paviljon BiH u Dubaiju posjetilo 110.000 osoba

Paviljon BiH u Dubaiju posjetilo 110.000 osoba

0

06.03.2022. / 15:00

SARAJEVO,  Paviljon Bosne i Hercegovine na svjetskoj izloži Expo u Dubaiju, od otvaranja sredinom decembra pa do danas, posjetilo je više od 110.000 osoba, koje su se na ovaj način upoznale sa privrednim potencijalima, ljepotama, i znamenitostima BiH.

izvor: Nezavisne novine

Samo u toku februara posjetilo ga je više od 43.000 osoba, odnosno u prosjeku 1.566 osoba dnevno.

Paviljon služi i kao poslovni centar u kojem se predstavljaju brojne bosanskohercegovačke kompanije iz različitih grana privrede, a koji u Dubai dolaze s ciljem da što bolje predstave svoju industriju, da uspostave kontakte i eventualno započnu poslovnu saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Do sada se na Expou predstavilo 56 privrednih subjekata iz BiH, a do kraja izložbe planirano je da svoje potencijale predstavi ukupno njih 78. Privrednici iz BiH su jedinstveni u stavu da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje najveća vrijednost pružene prilike da sudjeluju na Expo 2020.

Takođe, priliku za predstavljanje imaju i turističke zajednice, kao i studentski projekti, a u paviljonu BiH predstavljeni su svi spektakularni krajolici i prirodne ljepote, jedinstvene rukotvorine i originalni predmeti iz Zemaljskog muzeja BiH.   Fena

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)