Home Vijesti PAVIĆ SE PREPUSTIO INTERESIMA ’’MANGUPA’’: Radović radi za Stanivukovića, Jarić očekuje mjesto...

PAVIĆ SE PREPUSTIO INTERESIMA ’’MANGUPA’’: Radović radi za Stanivukovića, Jarić očekuje mjesto gradskog menadžera

0

BANJA LUKA – Sasvim je izvjesno, Draško Stanivuković će biti kandidat PDP za gradonačelnika Banjaluke u oktobru naredne godine. Stanivukovićeva kampanja je već počela, a navodno je podijelio i mjesta na odborničkoj listi PDP za Skupštinu Grada Banjaluka.
Stanivukoviću će, kako sada stvari stoje, podršku dati i banjalučki odbor SDS, mada to nije zvanično, ali tu je pouzdano struja DNS okupljena oko Milana Radovića i Vedrana Jarića. Dobro obaviješten izvor Faktora tvrdi da su Radović  i Jarić obavili nekoliko razgovora sa Stanivukovićm i da su, u načelu, dogovoreni pravci zajedničkog djelovanja.
U slučaju da Stanivuković bude izabran za gradonačelnika, Jarić bi zasjeo u  fotelju gradskog menadžera, koji bi bio zadužen za finansije i infrastrukturne projekte. Izvori bliski banjalučkom DNS-u navode da je Jarić, zajedno sa Radovićem, već počeo lobiranje za Stanivukovića kod više biznismena iz Banjaluke i te regije.
– Na sastancima sa privrednicima Jarić i Radović ne kriju animozitet prema SNSD-u i Miloradu Dodiku. Takođe, kao argument za podršku Stanivukoviću navode posljednja istraživanja koja, navodno, pokazuju da su Radojičić i Stanivuković u trci za gradonačelnika ‘egal’ i da bi podrška par jačih privrednika presudila u korist ovog drugog.
Isti izvor navodi da je okretanje Radovića i Jarića banjalučkim privrednicima, za koje misle da nisu u najboljnim odnosima sa aktuelnom vlašću, zapravo pokušaj da se nadoknade stranački glasovi koji su, nakon raskola u DNS-u, dobrim dijelom završili u DEMOS-u, čime je Pavićeva stranka u Banjaluci ozbiljnije stagnirala.
S druge strane, problem ovog dvojca predstavlja nepovjerenje dijela preostalog članstva DNS u Banjaluci, posebno prema Jariću, koga smatraju neozbiljnim i politički nezrelim.
Upravo iz tog razloga nekada aktivni stranački igrači, koji su na rukovodećim pozicijma ili su zaposleni u javnom sektoru, distanciraju se od njihovih političkih poteza zarad svojih pozicija. Čak i dobar dio funkcionera DNS, uključujući Nenada Nešića i Darka Banjca, u posljednje vrijeme nemaju veću komunikaciju s Radovićem i Jarićem, za razliku od dva poslanika, Đorđa Popovića i Daneta Maleševića, koji im daju podršku.
ŠTA JE PAVIĆ TRAŽIO OD DODIKA?
Otvorenom stavljanju Radovića i Jarića na stranu Stanivukovića prethodio je posljednji razgovor Dodika i Pavića o odnosima između dvije stranke.Iza Pavićeve predstave za javnost o zajedničkom djelovanju dvije stranke u odbrani pozicija RS krije se, zapravo, jedan jedini zahtjev koji je stavio pred Dodika – da se firmi Vedrana Jarića omoguće dva unosna posla u javnom sektoru!?
(IZVOR: FAKTOR)
Let’s block ads! (Why?)