Home Vijesti “PAVIĆ ĆE UVIDJETI GREŠKU” Nešić otkriva zašto se protivi kandidaturi Aćimovića

“PAVIĆ ĆE UVIDJETI GREŠKU” Nešić otkriva zašto se protivi kandidaturi Aćimovića

0

SARAJEVO – DNS je suočen sa unutarstranačkim turbulencijama zbog neslaganja o imenu novog ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH.
Predsjednik ove stranke Marko Pavić stoji iza svog prijedloga – Draška Aćimovića, donedavnog potpredsjednika SDP-BiH. S druge strane, dio DNS-ovog članstva oštro se suprotstavlja tome. Najglasniji zagovornik drugog kandidata, Mlađena Božovića, je potpredsjednik DNS Nenad Nešić.
U razgovoru za Vijesti.ba Nešić otkriva zašto se protivi kandidaturi Aćimovića.
– Smatramo da Aćimović ne može dostojanstveno predstavljati Republiku Srpsku u Savjetu ministara BiH, pošto uopšte ne znamo gdje taj čovjek živi, koje je vjere i koje je nacije. Drugi razlog zbog kojeg ga ne možemo podržati jeste to što je bio član SDP BiH, a poznato je da je politika SDP unitarna BiH, što je neprihvatljivo za nas iz RS, za narod iz kojeg dolazim – istakao je Nešić.
Na komentar novinara da se Aćimović izjašnjava kao Italijan i pravoslavac i da je u otvorenom pismu pojasnio svoje porijeklo, Nešić ističe.
– On može da kaže šta hoće. Pročitao sam njegovo pismo u kojem kaže: “baba od moje babe, baba…”. Mislim da nikome nije jasno šta je time htio da kaže. Osim toga, ne znam nijednog Italijana koji je pravoslavac. Moguće da je Aćimović prvi. Meni je bitno da kandidat dolazi iz RS i da dostojanstveno predstavlja RS, a ne koje je vjere.
Nešić dodaje da Marka Pavića izrazito cijeni i poštuje kao predsjednika stranke.
– Čak ga, na neki način, volim kao drugog oca. Ali, ovaj put je pogriješio. Ljudski je griješiti, niko od nas nije bezgrešan. Smatram da će uvidjeti svoju grešku i podržati pravog kandidata DNS – Mlađena Božovića.
Nešić dodaje da ima podršku širom RS, kako od članova DNS, tako i običnih građana, koji u potpunosti zalažu za njegov stav da predloži čovjeka koji dolazi iz Istočne Ilidže i iz RS. Ističe kako ne vjeruje da Aćimović biti potvrđen kao ministar kao ministar ljudskih prava i izbjeglica.
– Ako se  dogodi…Bože moj, život ide dalje – kaže Nešić.
Nešić dodaje i da nema namjeru da napusti DNS.
– DNS je moja kuća, stranka u koju sam ja ulagao. To je stranka u kojoj je Nenad Nešić napravio istorijski rezultat. Podsjetiću da od osnivanja DNS do danas, niko nije napravio bolji lični izborni rezultat od mene. Nikada DNS nije imao poslanika u Parlamentu BiH, prvi put to se desilo na oktobarskim izborima kada ja ušao u Parlament. Ako bolje pogledate statistiku, vidjećete da od svih kandidata u istoriji DNS na opštim izborima za Parlament BiH i za nivou RS niko nije imao više glasova od Nenada Nešića. To mi daje legitimitet da predstavljam DNS – dodao je Nešić.

Let’s block ads! (Why?)