Home Biznis Pašalić: Brašna ima u prodaji, a u mlinovima se ne skladišti

Pašalić: Brašna ima u prodaji, a u mlinovima se ne skladišti

0

08.03.2022. / 17:35

BANJALUKA – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da je najbitnije da brašna ima u prodaji, a u mlinovima se uopšte ne zadržava i koliko se samelje odmah se pošalje na tržište.

FOTO: Srna

Kada je rečeno da trenutno u mlinovima u Republici Srpskoj ima 300 tona brašna, to nije nikakva neobična situacija, jer mlinovi ne čuvaju i ne skladište brašno, već skladište pšenicu“, rekao je Pašalić.

On je u izjavi Srni pojasnio da mlinovi pšenicu koju samelju u toku dana, dalje upućuju na tržište – u markete, skladišta, maloprodaju.

Ne treba da brine bilo koga informacija da imamo 300 tona brašna u našim mlinovima, jer je u stvari bitno koliko u mlinovima ima pšenice koja se može pretvoriti u brašno, a ne koliko ima brašna“, istakao je Pašalić.

On je naveo da Ministarstvo svakodnevno uzima podatke iz mlinova, te da je, prema jutrošnjim, Srpska imala oko 25.000 tona pšenice i oko 300 tona brašna, koje se mljelo i čekalo na isporuku.

Po ko zna koji put ponavljam da nema problema u snabdjevenosti tržišta brašnom! To što u samim mlinovima nema velikih količina brašna ne znači da postoji nestašica, jer se brašno vrlo kratko zadržava u mlinovima i distribuiše na tržište“, naglasio je Pašalić.

On je rekao da se pšenica samelje, pretvori u brašno i isti dan isporučuje tržištu. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)