Home Vijesti Pandurevićeva poručuje Dodiku: Ako je dokument dobar, ZAŠTO GA KRIJETE

Pandurevićeva poručuje Dodiku: Ako je dokument dobar, ZAŠTO GA KRIJETE

0

Srpska demokratska stranka traži od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da institucije i javnost upozna sa famoznim ”Planom reformi u BiH” i to prije slanja u Brisel.
– Dajte da vidimo taj dokument, da vidimo je li istina ono što govore Komšić, Džaferović, Zvizdić i zapadni ambasadori, a to je da su NATO integracije odblokirane, ili svi oni lažu a Dodik govori istinu! – kaže član Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević.
U saopštenju iz ove stranke navodi se da je Pandurevićeva poručila da ukoliko danas “ne reagujemo i ne zaustavimo ovu izdaju, za tri godine ćemo na Drini imati NATO granicu”.
– Aktivacija MAP će vrlo brzo uslijediti, a kako se Dodik pokazao vrlo koperativnim i nagodnim, naravno da će NATO požuriti da zaokruži svoj prostor i vrlo brzo nam uputiti i poziv za članstvo kako bi ga Dodik prihvatio do kraja mandata – ističe Pandurevićeva.
Dodik  je, kaže ona, do juče uvjeravao da je strano mješanje nedopustivo, da su stranci, posebno NATO i Amerikanci nedobronamjerni prema Republici Srpskoj, a onda ti stranci napišu dokument koji on potpiše i čuva u sefu, krijući ga od naroda i institucija.
– Zar nije sramota da strani ambasadori znaju šta je potpisano, ali institucije i narod ne smiju da znaju? Da li su tri ministarske pozicije i skidanje sa američke crne liste jedini  razlozi za Dodikov salto mortale ili ih ima još, brzo ćemo vidjeti.  Kapitulirao je, izdao interese Republike Srpske i birače koji su mu povjerenje dali na platformi vojne neutralnosti i anatemisanju NATO saveza kao nekog ko je srpski narod bombardovao osiromašenim uranijumom, pa sada neka bude hrabar i pokaže šta je potpisao – naglašava Pandurevićeva.

Zašto sada, pita ona, Dodik ne raspiše referendum o ovom dokumentu jer on jeste vitalni nacionalni interes srpskog naroda!?
– Hajde da vidimo šta će sada reći narod, da li da se šalje ili ne šalje u Brisel taj NATO dokument čuvan iza sedam brava? Ako je tamo sve dobro, u interesu Republike Srpske i neće biti aktivacije MAP, onda Dodik nema nijedan razlog da krije dokument. Ako je u paketu nadigrao je NATO i sve bošnjačke partije, prvi ćemo mu čestitati – ističe Aleksandra Pandurević.
Pročitajte još:DODIK OBJASNIO „Nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen“
Informacije SDS, tvrdi ona, govore da se Dodik čak odrekao referenduma o ulasku u NATO.
– U tom dokumentu je, prema onom što mi znamo, navedeno da ‘niži nivoi vlasti neće odlučivati o pitanjima NATO integracija, nego će to raditi institucije BiH’. Šta to znači? To znači da bi referendum trebalo da raspiše Parlament BiH ili neka druga institucija na nivou BiH, i da je samo on validan. BiH nema Zakon o referendumu, a da ga i donese, zna se šta bi bio zbir na teritoriji cijele BiH. Isti kao i onaj na referendumu 1. marta 1992. – kaže Pandurevićeva.
Dodik je, tvrdi ona, ”zatvorio dvadesetogodišnji ciklus i vratio se na pozicije svoje politike iz 1998. godine kada su mu NATO tenkovi bili saveznici”.
– S njima je počeo, s njima će i završiti!- navodi Pandurevićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Duboko svjesni da nijedno društvo nema budućnosti bez vladavine prava te vrednovanja izvrsnosti i znanja, nećemo dopustiti ignorisanje eklatantnog …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ne namjerava da uđe u NATO i ne odriče se svoje politike vojne …
VIŠE

Direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić izjavila je, povodom odluke Predsjedništva BiH da usvoji Program reformi za NATO, da …
VIŠE

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u intervjuu Srni da je Program reformi BiH dokument koji se odnosi na saradnju sa NATO …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim …
VIŠE

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)