Home Vijesti Pandurević: Pogažena odluka o VOJNOJ NEUTRALNOSTI, možemo očekivati poziv od NATO

Pandurević: Pogažena odluka o VOJNOJ NEUTRALNOSTI, možemo očekivati poziv od NATO

0

Programom reformi BiH se nepovratno cementira put ulaska u NATO, jača Bosna i Hercegovina, a marginalizuje i slabi Republika Srpska, kojoj se otimaju nadležnosti i gazi njena odluka o vojnoj neutralnosti, poručila je visoki funkcioner SDS Aleksandra Pandurević, ističući da od svog nastanka do danas Republika Srpska “nije doživjela ovakav udarac i izdaju”.
Po njenim riječima, Dodik je ovim Programom reformi marginalizovao RS i jasno naveo da su mu glavni spoljnopolitički cilj evroatlantske integracije, te da prihvata da radi u skladu s ranije donesenim odlukama Predsjedništva BiH, Savjeta ministara i Parlamenta BiH.
– Nažalost, moramo reći: “Da, ovo je ANP sa svih njegovih pet poglavlja!” Ovim dokumentom aktiviramo program Akcionog plana za članstvo u NATO i već u narednu godinu-dvije dana možemo očekivati i poziv za punopravno članstvo u NATO, koji će opet prihvatiti sam Milorad Dodik – ističe Pandurevića u saopštenju za javnost.
Ponovo ističe da je srpski član Predsjedništva BiH dokumentom obavezao i na poštovanje člana 84. Zakona o odbrani, koji kaže da će institucije BiH nastaviti raditi na aktivnostima za punopravno članstvo u NATO.
Pročitajte još:SLIJEDI UBJEĐIVANJE GRAĐANA U KORIST SARADNJE S NATO O ovim obećanjima iz Programa reformi se NE PRIČAEKSKLUZIVNO Srpskainfo prva objavljuje šta piše u PROGRAMU REFORMI BiH (FOTO)

– Nigdje ni slova, ni u fusnoti nema o entitetima i Rezoluciji Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti, ali se zato sedam puta pominju ”evroatlantske integracije” kao cilj i čak 59 puta riječ ”NATO” – kaže ona, dodajući da je priča o referendumu o NATO samo bacanje prašine u oči, jer je u ovom dokumentu navedeno da će sve buduće odluke o NATO donositi isključivo Predsjedništvo BiH i Parlament BiH.
Ona smatra da je ovim dokumentom razvlašćena Narodna skupština RS i uzeta joj mogućnost raspisivanja referenduma o ulasku u NATO.
– S druge strane, kakav može biti ishod referenduma na nivou BiH, sem isti kao i 1. marta 1992. godine – zaključila je Aleksandra Pandurević.
Ona je kazala da je neshvatljivo da se čak i u dijelu ”Saradnja sa susjedima” navodi da će u fokusu te saradnje biti ”evroatlantske integracije” i da ćemo “izgleda, po Dodiku, sa Srbijom sarađivati tako što će Srbi iz Republike Srpske ići na Kosovo da ga otimaju od Srbije”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Treći dan zaredom, pokret “Samoopredjeljenje organizovao je danas u Tirani, preko put hotela Rogner u kojem se održava Samit lidera regiona, …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je vraćanje vjernika iz Republike Srpske i BiH sa graničnog prelaza prema Nikšiću, …
VIŠE

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je Programom reformi BiH zaustavljen put BiH ka punopravnom …
VIŠE

Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio je institucijama Bosne i Hercegovine nakon, povratka 25 boraca ISIS i njihovih porodica. Pompeo se …
VIŠE

Nastavak knjiženja vojne imovine na BiH, formiranje apelacionog suda BiH i javno-privatno partnersvo u borbi protiv terorizma, samo su neki od …
VIŠE

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji broji posljednje dane na ovoj funkciji otvorio je novi front na svom Tviter “ratištu”, a ovaj put …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)