Home Vijesti Ovo su uhapšeni zbog namještanja fudbalskih utakmica

Ovo su uhapšeni zbog namještanja fudbalskih utakmica

0

SARAJEVO – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Bosne i Hercegovine jutros provode operativnu akciju “Var” zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni u ovom predmetu počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja i primanja mita i drugih oblika koristi.
Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a odnosi se na namještanje fudbalskih utakmica u sezoni 2018./2019, i to većinom u Prvoj ligi FBiH. Obavljeni su pretresi na pet lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, između ostalog u Sarajevu, Novom Travniku, Orašju, Šamcu, Brčkom.
Kako Avaz saznaje, do sada je uhapšeno 12 osoba, među kojima su sudije, delegati, menadžeri…
Riječ je o Iliji Živkoviću, Salemu Proliću, Vladimiru Dominkoviću, Irfanu Duriću, Harisu Poprženoviću, Mirzi Kazlagiću, Kenanu Bajraktareviću, Anti Bilješku i Fuadu Zahiroviću. Svi su oni privedeni u prostorije SIPA, pojedini u Sarajevu, a ostali u Mostaru i Tuzli
Iako su neki mediji objavili, među uhapšenima nisu sudije Miloš Gigović i Zoran Grbić.
Ali, pod istragom su, kako se nezvanično saznaje, Azmir Husić, fudbalski menadžer i prvi čovjek Tuzla Cityja, ali i Midhat Sarajčić, sportski direktor NK Travnik, Edo Ekmeščić iz NK Metalleghe-BSI Jajce.
Sada se utvrđuje u kojem su statusu ove osobe, ko je i kada kome dao novac. Neki bi mogli biti svjedoci.
Sve ove aktivnosti rađene su po naredbi Tužilaštva i Suda BiH.
Let’s block ads! (Why?)