Home Vijesti OVO JE RAZLOG Halid Genjac objasnio zašto je bio suzdržan na glasanju...

OVO JE RAZLOG Halid Genjac objasnio zašto je bio suzdržan na glasanju za Božovića

0

Halid Genjac, zamjenik predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH i poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koji je predsjedavao današnjim zasjedanjem Komisije, a koja većinom glasova nije podržala izbor Mlađena Božovića za ministra, na pitanje novinara zbog čega je on bio suzdržan prilikom glasanja, rekao je da su potrebne su dodatne konsultacije nakon dobijenih odgovora.
– Vi znate da smo mi svi ovdje po preporuci stranaka, svaki politički subjekt ima po jednog predstavnika i ja se moram konsultovati – kazao je Genjac.
Na novinarsko pitanje znači li, shodno njegovom današnjem stavu na zasjedanju Komisije, da će i poslanici SDA u Predstavničkom domu na sjednici 16. januara biti suzdržani pri glasanju o potvrđivanju Božovića na mjesto ministra, Genjac je kazao:
– To ne znači da će SDA biti ni za, ni protiv, ni suzdržana. U ovom trenutku samo mogu reći da su potrebne dodatne konsultacije o nizu pitanja vezanih za ova imenovanja – rekao je.
Na konstataciju novinara mogu li današnji rezultati glasanja na zasjedanju Komisije označiti početak eventualnih problema u vladajućoj koaliciji na državnom nivou, Genjac je odgovorio:

– Ne mora značiti da je ovo početak ikakvih problema. Ova komisija ima svoju ulogu i njeno mišljenje nije obavezujuće za Predstavnički dom, ali, kao što sam rekao, dodatne konsultacije su neophodne – istakao je Genjac.
Pročitajte još:Nešić za SRPSKAINFO: Božović ispunjava uslove, glasanje SDA i SBB je PORUKA ŠTA NAS ČEKA
On je potvrdio i da Komisija još nije dobila rezultate provjera Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za Vladimira Mijatovića (SP), kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti BiH.
Podsjećamo, Mlađen Božović, kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, nije dobio podršku većine članova Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH da ga preporuče Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za tu poziciju.
Od prisutnih 10 članova Komisije, četiri su bila protiv (SDP, NS, A-SDA i PDP), četiri za (PDA, DNS, HDZ i SP) i dva suzdržana (SDA i SBB).
(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Mlađen Božović je prošao sve provjere i ispunjava sve uslove da bude ministar u Savjetu ministara BiH, izjavio je za Srpskainfo vršilac …
VIŠE

U kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva u Sarajevu danas je tradicionalno unesen badnjak. Badnjak …
VIŠE

Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara danas nije dala preporuku za potvrđivanje imenovanja …
VIŠE

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija neumorno traga za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegova posjeta Crnoj Gori ne bi bila ni zvanična ni radna, nego privatna. – Za privatnu …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da Republika Srpska 9. januar proslavlja četvrt vijeka i da će ga …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)