Home Sport Ovaj petnaestogodišnji Prijedorčanin član je juniora Valencije i ide u kamp Barcelone!

Ovaj petnaestogodišnji Prijedorčanin član je juniora Valencije i ide u kamp Barcelone!

0

Edin Eddi Čaušević mladi talentovani nogometaš GPS Valencije, neko je ko važi za velikog talenta. Ima samo 15 godina, a već igra za juniore GPS Valencije i to u timu u kojem se nalazi 24 igrača iz 15 država.

Ljevak je i igra na pozciji lijevog krila. Za njega nogometni stručnjaci tvrde da je izuzetan talenat i neko ko zrelo igra za svoje godine. To svakako potvrđuje i nedavni poziv u kamp Barcelone, koja ga je pozvala u svoj kamp, naredni mjesec.


Čaušević je rođen u Kanadi i nogomet igra od svoje četvrte godine. U Kanadi je igrao za nekoliko klubova, a u Torontu je trenirao pod trenerskog palicom bh. trenera Edina Kozice, koji je glavni trener omladinskog pogona Akademije Toronta.

Po stilu igre mnogi tvrde da podsjeća na Mesut Ozila, a on za naš portal otkriva, da voli kako igraju Zlatan Ibrahimović, Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane.

Igrao je protiv velikih klubova, pa između ostalih i protiv Reala i Zidaneovog sina Elyasa, kao i protiv Arsenala, Fulhama, Atletico Madrida, mlade reprezentacije Sjeverne Irske i mnogih drugih.

Roditelji, Eno i Edina, talentovanog Edina Eddia Čauševića su porijeklom iz Prijedora, a on za Prijedor24.com kaže da iako je rođen u Kanadi, u budućnosti želi igrati za BiH jer je pravi Bosanac.

 

Prijedor24.com