Home Vijesti OTKRIVAMO: AĆIĆ KRIVAC ZA LAKRDIJU OKO SAMOIMENOVANJA NEŠIĆA I EKIPE U DNS-u

OTKRIVAMO: AĆIĆ KRIVAC ZA LAKRDIJU OKO SAMOIMENOVANJA NEŠIĆA I EKIPE U DNS-u

0

BANJA LUKA – Lakrdija u DNS-u se nastavlja i nakon ostavki Marka Pavića, Dragutina Rodića i Milenka Đakovića, prvog čovjeka prijedorskog Gradskog odbora te stranke.
Za poslednju lakrdijašku epizodu bio je zadužen Marko Aćić, koji se prvi okrenuo protiv Pavića i stavio se na raspolaganje Nenadu Nešiću.
Aćić je glavni  krivac za nestatutarna imenovanja i odluke donesene na tzv. sjednici tzv. predsjedništa DNS-a.
Naime,  na njegovu inicijativu održana je sjednica Predsjednistva, jer je Aćić tvrdio kako je on ’’utvrdio da predsjedništvo može da izabere  predsjednika’’,  iako je za to po statutu  nadležna samo Skupstina DNS.
Ovlašćenje za predstavljanje i zastupanje DNS-a ima  samo  Marko Pavić, a u slučaju njegove ostavke mijenja ga zamjenik predsjednika Dragutin Rodić,  koji je, takođe,  podnio ostavku ili potpredsjednik kojeg lično ovlasti Pavić.
Imajući u vidu da Pavić nikoga nije ovlastio,  Aćićeva tumačenja odvela su DNS na krivi kolosjek,  koji može da dovede do toga  da stranka na vrijeme ne podnese finansijski izvještaj  CIK-u BiH,  a kao mjeru CIK može da izrekne zabranu učešća na  lokalnim izborima u oktobru naredne godine.
Povezani članak: 
Bruka oko samoimenovanja ekipe u DNS-u: Nešić kao lažni car Šćepan mali, Banjac i Radović kao dvorske lude

”Neshvatljivo je da su se ljudi u DNS-u oslonili  na tumačenja Aćića,  koji, iako je pravnik,  od pravnih akata nikada nije napisao ni rješenje za godišnji odmor. Pavić ima sve poluge u svojim rukama i koje će poteze vući ostaje da se vidi,  ali je sigurno da je DNS još jednom pokazao svu neozbiljnost i nespremnost da na najobičnijim formalnim stvarima nađe rješenje”, kaže izvor Telegrafa u DNS-u.
Skupstina DNS-a je jedina mjerodavna da izabere predsjednika stranke,  dok termin v.d predsjednika statut DNS-a ne poznaje.
Inicijativu za održavanja Skupstine može da podnese jedna trećina lokalnih organizacija,  predsjednik DNS-a i tri regionalna odbora,  a odluku o sazivanju skupštine,  u ovom slučaju vanredne,  donosi Glavni odbor.
No u ovom slučaju to nije moguće,  jer sjednicu Glavnog odbora saziva i njome predsedava  predsjednik DNS-a Marko Pavić.
(telegraf)
Let’s block ads! (Why?)