Home Vijesti OŠTRO Kovačević: Sve što opozicija radi je krajnje licemjerje i posljednji ples...

OŠTRO Kovačević: Sve što opozicija radi je krajnje licemjerje i posljednji ples gubitnika

0

Program reformi BiH je dokument koji je usklađen sa rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske o proglašenju vojne neutralnosti, ne vodi u NATO, niti je ANP, što su direktno potvrdili i ambasador Rusije u BiH Peter Ivancov, kao i izaslanik američkog državnog sekretara Metju Palmer, izjavio je porptarol SNSD Radovan Kovačević.
On je naglasio da sve ovo govori da je riječ o jednom dobro izbalansiranom dokumentu koji je proizvod kompromisa u BiH i u kojem je, što je za SNSD najbitnije, uvažen stav Republike Srpske.
On je istakao da je Milorad Dodik uspio da u pregovaračkom procesu dobije saglasnost svih, i domaćih i međunarodnih faktora, da u jednom zvaničnom dokumentu usvojenom na nivou BiH po prvi put stoji da se članstvo u NATO ne prejudicira, odnosno da se članstvo u NATO trenutno uopšte ne razmatra.
– U svim drugim dokumentima, počevši od odluke Predsjedništva BiH iz 2005. godine u kojem je bio Borislav Paravac iz SDS, članstvo u NATO je bio zvaničan cilj BiH. To je Milorad Dodik uspio promijeniti i to uz saglasnost druga dva konstitutivna naroda u BiH – pojasnio je Kovačević.

On je konstatovao da sve ovo kritikuju samo ljudi iz SDS i PDP i to iz samo jednog razloga, što će konačno biti sprovedena izborna volja građana Republike Srpske i što će oni, u skladu sa tom voljom, konačno završiti u opoziciji.
Kovačević je rekao da zbog javnosti mora da podsjeti da su SDS i PDP glasali za sve dokumente, strategije i zakone kako na nivou Republike Srpske, tako i na nivou BiH, u kojima je bilo navedeno da BiH treba postati član NATO.
Pročitajte još:PDP TRAŽI OBJAVLJIVANJE DOKUMENTA “Narod Srpske mora znati punu istinu o ovom važnom pitanju”
– Jedini dokument za koji oni nisu glasali je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, a osim toga, njihov Mladen Ivanić je poslije usvajanja ove rezolucije, potpuno je ignorišući, u Predsjedništvu BiH usvojio Pregled odbrane BiH, koji je bio jedan od glavnih uslova NATO za MAP, kao i Strategiju spoljne politike BiH u kojoj su MAP i NATO navedeni kao glavni prioritet BiH – naglasio je Kovačević.
Pritom, kaže on, riječ je o dokumentima i strategijama koje je Nebojša Radmanović za osam godina u Predsjedništvu BiH odbijao da budu stavljeni i na dnevni red.
– Dakle, sve ovo što opozicija trenutno radi može se okarakterisati samo kao krajnje licemjerje i kao posljednji ples gubitnika. Mi za te njihove igre nemamo vremena. Oni neka nastave samo da kritikuju i kukaju, a mi ćemo nastaviti da radimo. I u Savjetu ministara i u Vladi Srpske. Za Srpsku – poručio je portparol SNSD.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je danas da prije izbora novog saziva Savjeta ministara i slanja Programa reformi BiH u sjedište NATO …
VIŠE

Treći ministar iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH biće definitivno iz DNS i Marko Pavić bi nakon današnje sjednice Predsjedništva i …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da će deblokada projekata koji čekaju na ratifikaciju u institucijama BiH podstaći …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je, povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, da su …
VIŠE

U novom sazivu Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, barem kada su u pitanju kadrovi Hrvatske deemokratske zajednice (HDZ) BiH, neće biti mnogo …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da Srbija sa Hrvatskom, uprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)