Home Vijesti “OSTANITE SVOJI, POTREBNI STE SRPSKOJ” Javne ličnosti o “EuroBlicu” povodom 20. rođendana

“OSTANITE SVOJI, POTREBNI STE SRPSKOJ” Javne ličnosti o “EuroBlicu” povodom 20. rođendana

0

“Euroblic” danas slavi 20 godina rada. Povodom jubileja, o našim dostignućima i ulozi na medijskoj sceni Republike Srpske i BiH govorile su javne ličnosti.
Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske: OSTANITE SVOJI
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
„EuroBlic“ je u proteklih 20 godina trudom i zalaganjem vašeg tima i profesionalnim izvještavanjem stekao povjerenje i ugled kod čitalaca, što je vaša najveća snaga. Želim da, uz puno uvažavanje novinarskih standarda, nastavite sa objektivnim informisanjem i istrajete pred brojnim izazovima i iskušenjima sa kojima se suočava vaša profesija. Ostanite svoji, objektivni i dosljedni u poštovanju istinskih vrijednosti i nastavite da radite u najboljem interesu građana i javnosti. Čestitam vam ovaj značajan jubilej i želim mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu.
Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH: POTREBNI STE SRPSKOJ
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
„EuroBlic“ je novina koja se u najvećem dijelu svog perioda trudila da napravi neku vrstu zaista jednake distance od svih političkih struktura u RS, koju dominantno pokriva, ali i u BiH. Dovoljno kritičkog, a ne isključivog pristupa. Karakteriše vas davanje šanse i jednoj i drugoj strani da kažu šta imaju, a to je rijetkost u današnjim vremenima. Volio bih da tako i ostane u vremenu koje dolazi, a neke isključivosti kojih je bilo u nekom periodu da se zaborave. Generalno, to je novina koja je potrebna Srpskoj, posebno jer daje dovoljno fer i korektnu sliku društvenih događaja kod nas.
Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke: PRAVOVREMENO INFORMISANJE
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
U godinama iza nas „EuroBlic“ je prešao dug put, mijenjajući se, i vizuelno i koncepcijski, ali jednoj stvari je ostao dosljedan – pravovremenom informisanju čitalaca s obje strane Drine. Ne bez razloga, „EuroBlic“ danas predstavlja jednog od lidera na domaćem tržištu štampanih medija, a od srca vam želim da i u budućnosti ostanete vjerni jedinim istinskim vrednostima – istini i objektivnosti. A čitaoci će to, vjerujem, znati da prepoznaju i nagrade.
Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvu RS: KOREKTIV I VLASTI I OPOZICIJE
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Prvo želim da čestitam 20 godina „EuroBlicu“. Po meni, „EuroBlic“ zaista ostvaruje tu dozu objektivnosti u svom radu, a i nekada nama dođe kao dobar korektiv, gledano s aspekta vlasti. Mediji poput „EuroBlica“, koji zaista objektivno pristupa svim temama, dobro dođe kako opoziciji, tako i vlasti, jer nas na određeni način ponuka da naše odluke donosimo pravednije, efikasnije i bolje. Želim vam svu sreću u budućem radu i da nastavite da radite kao i do sada.
Mirko Šarović, predsjednik SDS: DOSLJEDNI PROFESIJI
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Uz čestitku najtiražnijem i najčitanijem štampanom mediju u RS, izražavam iskreno poštovanje prema činjenici da je vaša novina, u ovako kriznim godinama za novinarstvo, opstala i uspješno posluje i nakon dvije decenije. Dodatno čestitam na uspjehu da ste, u ovo vrijeme izgubljenih moralnih i etičkih društvenih normi, ostali dosljedni poštovanju osnovnih novinarskih postulata. Nadam se da ćete i u danima pred nama nastaviti davati šansu objektivnom novinarstvu, koje nam je, u ovoj alarmantnoj poplavi izmišljenih i lažnih vijesti, nužno potrebno.
Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS: JAVNO-ZDRAVSTVENI PARTNER
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Čestitam 20. rođendan „EuroBlicu“. Izuzetno mi je drago što imamo takvu medijski kuću, jer se uvijek pokazivala kao dobar javno-zdravstveni partner kada treba da promovišemo prije svega zdravlje i preveniramo određene bolesti; tu stvarno „EuroBlicu“ dugujem veliku zahvalnost. Naravno da jedna medijska kuća sa takvim pogledom na svijet može uvijek da doprinese da i zdravstveni sistem, a i mi sami, budemo još bolji.
Branislav Borenović, predsjednik PDP: PRIMJER ZA JAVNI SERVIS
Foto: Siniša Pašalić/RAS SrbijaBranislav Borenović
„EuroBlic“ je veoma kredibilan, profesionalan i ozbiljan medij. Daje mogućnost da iznesete svoj stav, pruža izbalansiran prostor i vladajućima i opoziciji, kao i svakom drugom suprostavljenih mišljenja. Kamo sreće kada bi se javni mediji u vlasništvu Republike Srpske ugledali na „EuroBlic“. Čestitam vam 20 objektivnih godina.
Mladen Matović, direktor KC Banski dvor: SENZIBILITET PREMA KULTURI
Foto: Dejan Božić/RAS SrbijaMladen Matović
Sa dnevnim listom „EuroBlic“ uspješna saradnja traje više od deset godina. Kroz tu saradnju, ali i redovno praćenje vašeg rada, kao posebne odlike istakao bih profesionalizam i pravovremenost pri informisanju javnosti o svim važnijim temama iz Srpske i svijeta. „EuroBlic“ je uvijek pokazivao poseban senzibilitet prema događajima iz oblasti kulture i umjetnosti. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava sjećanje na sad već davnašnju saradnju s vašim listom, kad sam svojevremeno dobio priliku da pune tri godine pišem autorske komentare iz oblasti kulture i umjetnosti. Srećan vam značajan jubilej i puno sreće u budućem radu!
Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS: AVANGARDA U NOVINARSTVU
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

„EuroBlic“ je avangarda u novinarstvu. Zadržali ste ono što je dobro, a uveli ste i neke dobre novine. Čitam „EuroBlic“ jer je to jedna od rijetkih novina koja je zaista novina, zato što ste objektivni, zato što kod vas dominiraju teme koje se tiču pojedinaca, ljudi i njihovih života, a teme su dobro obrađene. Niste podlegli žutilu. Nastavite tako i dalje.
Brankica Mihajlović, odbojkaška reprezentativka Srbije: RASLI SMO ZAJEDNO
Foto: RAS Srbija
„EuroBlic“ su novine koje čitam dugo. S obzirom da sam u inostranstvu nemam priliku da ih svaki dan imam u rukama, ali portal Srpskainfo je jedan od najčešćih načina da se informišem o tome šta se dešava u RS. „EuroBlic“ jedan od prvih listova za koji sam dala intervju, koji je pratio moju karijeru i kada nisam bila na ovom nivou kao sad. Na neki način smo rasli i stasali zajedno i velika mi je čast što mogu da vam čestitam 20. rođendan.
Saša Čađo, košarkška reprezentativka Srbije: VAN SRPSKE SAMO SRPSKAINFO
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Od srca čestitam 20. rođendan „EuroBlicu“, novinama koje su sastavni dio mog dana kada sam u Banjaluci, a kada nisam u RS, onda je tu Srpskainfo. Svi naši najveći uspjesi su na neki način najavljeni kroz ove medije tako da ih doživljavam kao neki talisman. I zaista volim da govorim za ove novine pred velika takmičenja. Nikada nisu pogriješili, tačni su, brzi i nadasve zanimljivi.
Draženko Ninić, bivši svjetski i evropski šampion u kikboksu: DRUŠTVENO ODOVORNI
Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija
Svako jutro čitam „EuroBlic“; naravno, krećem od sporta. Zahvalio bih se redakciji ovog lista i portala Srpskainfo jer daju medijsku, ali i svaku drugačiju podršku u humanitarnim akcijama koje pravimo moj prijatelj Duško Zorić iz Kikboks kluba „Sveti Georgije“ i ja. To govori koliko je ovo preduzeće društveno odgovorno. Lično poznajem dosta novinara lista i portala i siguran sam da je svaka informacija koju objave provjerena i tačna.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Potpredsjednica parlamenta Srpske Sonja Karadžić Jovičević tvrdi da su zaduženja bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu ogromna, te da je ta …
VIŠE

SDS i PDP pokrenule su inicijativu, kako su kazali njihovi predsjednici, za odblokiranje rada Predstavničkog doma PSBiH mijenjanjem Poslovnika tog …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je poziv Željka Komšića upućen ambasadoru Francuske u BiH Gijomu Rusonu na …
VIŠE

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac oštro je osudio prijedlog Kluba poslanika …
VIŠE

Klub poslanika SDS i PDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH podnio je predsjedavajućem ovog doma Denisu Zvizdiću Prijedlog izmjena i dopuna …
VIŠE

Redakcija sastavljena od nekoliko novinara, smještena u jednu prostoriju, u turbulentna politička vremena, vrlo brzo je izrasla u nosioca …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)