Home Crna hronika Optuženima za šverc droge predloženo 14 godina zatvora

Optuženima za šverc droge predloženo 14 godina zatvora

0


Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga te su za njih predložene kazne od ukupno 14 godina zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U tužilaštvu dodaju da je predložena i novčana kaznu od 40 000 KM i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

“U predmetu za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, trojica optuženih su u prisustvu advokata sporazumno priznali krivicu te u potpunosti priznali odgovornost za kaznena djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH”, dodaje se u saopštenju.

Za Đ.R. predložena je kazna zatvora u trajanju od šest godina, novčana kazna u iznosu od 40 000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6.000 evra, navode u Tužilaštvu BiH i dodaju da je za V.S. predložena kazna zatvora u trajanju od tri godine i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 evra.

Kako dodaju za T.M. je predložena kazna zatvora u trajanu od pet godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 evra. “Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvatanja sporazuma, biće upućeni na izdržavanje kazne”, navedeo je u saopštenju.

Protiv prvooptuženog V.B. (33) u Pljevljima, postupak se nastavlja.

Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac, u Istočnom Sarajevu, u noći između 7. i 8. oktobra, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkriveno i zaplijenjeno oko 800 kilograma marihuane-skanka.

Zaplijenjena droga biće uništena u zakonskom postupku nakon pravosnažnosti presude.

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of