Home Vijesti OPŠTINSKE PROSTORIJE NEDOSTUPNE ZA OPOZICIJU PDP ljut na načelnika opštine Nevesinje

OPŠTINSKE PROSTORIJE NEDOSTUPNE ZA OPOZICIJU PDP ljut na načelnika opštine Nevesinje

0

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović odbio je da izda jednu od opštinskih prostorija opozicionim narodnim poslanicima koji su namjeravali u njoj da u subotu organizuju javnu tribinu “Kuda ide Republika Srpska?”, iako se one decenijama koriste za sve javne skupove, pa i one u organizaciji političkih partija.
Tvrde ovo u saopštenju iz Opštinskog odbora PDP Nevesinje, navodeći da će javna tribina ipak biti održana ali u svadbenom salonu „Milanović“ u Nevesinju sa početkom u 19 časova.
Učešće na tribini najavili su poslanici PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Ljubiša Krunić, kao i poslanik u Klubu poslanika SDS Nebojša Vukanović.

– Opštinski odbor PDP Nevesinje, kao organizator događaja, prvobitno je uputio načelniku opštine Nevesinje zahtjev za izdavanje jedne od sala u opštinskom vlasništvu u svrhu održavanja skupa. Na zahtjev je stigao prvo usmeni, pa onda i pismeni odgovor da istom ne mogu udovoljiti, jer se sale “koriste isključivo za manifestacije i aktivnosti u čijoj organizaciji učestvuje opština” – navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je načelnih Avdalović ostao pri istom stavu i kada je iz Opštinskog odbora PDP Nevesinje rečeno da su se decenijama iste koristile za sve javne skupove, pa i one u organizaciji političkih partija.
– Koliko je to licemjerno ponašanje, a izgovor načelnika lažan, pokazuje i primjer od prije dva mjeseca, kada je 15.10.2019. godine SNSD Nevesinje održao sastanak u sali Doma kulture „Nebojša Glogovac“, koju je PDP, između ostalih, tražio za održavanje javne tribine, što su i objavili na zvaničnoj fb stranici – ističe se u saopštenju. Dodaje se da je očigledno da načelniku i SNSD Nevesinje smeta jedna tematska tribina i razgovor narodnih poslanika sa narodom, samo zato što se radi poslanicima koji djeluju opoziciono.
U saopštenju se ističe da je za vrijeme trogodišnje vladavine na lokalnom nivou SNSD u Nevesinju uspio podijeliti narod po svim mogućim pitanjima pa čak i obilježavanju „Nevesinjske olimpijade“, „Nevesinjske puške“ i Mitrovdana.
– Uprkos svim pokušajima, ni narodni poslanici Trivić, Krunić i Vukanović, kao ni PDP Nevesinje, neće biti osujećeni u svojoj namjeri da javna tribina bude održana. Jer mi želimo razgovarati sa narodom i, za razliku od SNSD-ovih prvaka u Nevesinju, možemo narod pogledati u oči – navodi se u saopštenju OO PDP Nevesinje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Hrvatska demokratska zajednica BiH pozvala je Hrvate u Bosni i Hercegovini da na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj glasaju za …
VIŠE

“Kada im aplaudirate jer asfaltiraju nove ulice, to je isto kao da aplaudirate bankomatu što vam daje vaš novac.” Draško Stanivuković, …
VIŠE

Propao njegov pokušaj da bude ministar u Savjetu ministara BiH. Draško Aćimović, …
VIŠE

Prikupio 1.150 paketića za mališane iz najranjivijih kategorija društva. Duško Tadić, Banjalučanin i …
VIŠE

Građani Srpske će od naredne godine u bolnicama i kliničkim centrima Srbije biti tretirani kao domaći pacijenti, čime će se stvoriti značajne …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska ima pravo da obilježava 9. januar kao datum svog nastanka i da je u …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)