Home Biznis Online platforma D&B Hoovers rezultat saradnje Bisnode BH i Spoljnotrgovinske komore BiH

Online platforma D&B Hoovers rezultat saradnje Bisnode BH i Spoljnotrgovinske komore BiH

0

15.01.2020. / 13:59

BANJALUKA, Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji sa Bisnode BH osigurala je jednogodišnji pristup online platformi strateškog evropskog partnera D&B Hoovers, koja koristi najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka i sofisticiranu analitiku, kako bi pronašli rješenje za pronalazak poslovnih partnera i povećanje prodaje.

Osiguranjem pristupa D&B Hoovers platformi, Spoljnotrgovinska komora BiH omogućila je svojim članicama da pronađu informacije o potencijalnim poslovnim partnerima iz 190 zemalja svijeta, što je veliki potencijal za otvaranje novih tržišta i svakako korak više u jačanja kapaciteta BiH na polju promocije izvoza.

“Osnovni cilj pristupa VTK/STK BiH platformi D&B Hoovers je omogućiti svojim članicama informacije o potencijalnim poslovnim partnerima, a sve u cilju bolje internacionalizacije poslovanja kompanija u BiH. Vjerujem da će korištenjem ove usluge  kompanije uspjeti pospješiti svoje poslovanje u inozemstvu,” izjavio je direktor Agencije za promociju izvoza u Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine Enes Aličković.

Direktor Bisnode BH Zlata Mulać Jagličić istakla je da D&B Hoovers koristi najveću poslovnu bazu podataka na svijetu i zasniva se na moćnom sistemu za univerzalno numerisanje D-U-N-S® kompanije Dun & Bradstreet i da omogućava strateško pronalaženje i efikasno poslovanje sa ciljnim klijentima.

“Zahvaljujući više od 330 miliona poslovnih zapisa iz 30.000 izvora, 120 miliona kompanija u 190 zemalja, koji se svakodnevno ažuriraju, predstavlja ogroman potencijal za izlazak kompanija u BiH na evropsko i svjetsko tržište”, rekla je Mulać Jagličić.

Dodaje da je ovaj sistem univerzalizacije brojeva podataka D-B (D-U-N-S® Number) široko priznati standard za prepoznavanje određene kompanije među hiljadama kompanija, tržišta i regulatornih tijela, te da ukoliko neko želi poslovati u inostranstvu i istražuje poslovne mogućnosti s novim poslovnim partnerima, postoji velika vjerovatnoća da će potencijalni poslovni partneri potražiti vjerodostojnije informacije vezane za kompaniju.

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of