Home Vijesti OKRUŽNI SUD ODLUČIO Bojan Šapurić i dalje potpredsjednik Skupštine grada Trebinja

OKRUŽNI SUD ODLUČIO Bojan Šapurić i dalje potpredsjednik Skupštine grada Trebinja

0

Okružni sud u Trebinju donio je predsudu u kojoj je uvažena tužba potpredsjednika Skupštine grada Bojana Šapurića iz DNS, koji je smjenjen sa te funkcije u maju ove godine.
Šapurić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da odluka o njegovoj smjeni nije u skladu sa zakonom i da nije bilo propusta u njegovom radu, kao što je navedeno, te da nije bilo osnova za njegovo razrješenje.
– Prekršeni su zakoni o funkcionerima i lokalnoj samoupravi kao i Poslovnik Skupštine grada. U skupštinskoj odluci je navedeno da sam razješen zbog većih propusta u radu, a nije utvrđeno činjenično stanje, kad, gdje i koji su propusti urađeni i da li sam sankcionisan za to – naveo je Šapurić.
On je smjenu sa mjesta potpredsjednika Skupštine grada ocjenio političkom, ad hok odlukom, nakon što nije želio da podrži kreditno zaduženje grada za oko 5,5 miliona KM.
Advokat Mira Vučinić na konferenciji za novinare je rekla da je presudom od kraj novembra ove godine poništeni sporni akti Skupštine grada.

– Po ovoj odluci svo vrijeme od smjene Bojan Šapurić se smatra potredsjednikom Skupštine grada i to je i dalje. Ovim se potvrdilo naše mišljenje da su akti Skupštine grada protiv kojih smo podnijeli tužbu imali politički karakter, jer niko nije utvrđivao šta su bili njegovi propusti u radu – istakla je ona.
Vučinić je pojasnila da Skupština grada nema pravo žalbe na odluku trebinjskog Okružnog suda, ali da u roku od mjesec dana može donijeti novu odluku, ukoliko imaju činjenice koje govore u prilog zaključku da je Šapurić činio propuste u radu i da nije postupao po zakonu.
Šapurić je na današnjoj konferenciji za novinare najavio da DNS razmatra mogućnost da ima svog kanidata za gradonačelnika na lokalnim izborima 2020. godine, koji će samostalno ići u izbornu trku.
Bojan Šapurić smjenjen je krajem maja ove godine sa funkcije potpredsjednika Skupštine grada, a  Komisija za izbor i imenovanje trebinjske Skupštine obrazložila je da je Šapurić smijenjen jer nije obavljao funkciju u opštem interesu, kao i zbog toga što ne poštuje dogovore koalicije.
Na njegovo mjesto tada je imenovan Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske.
U stručnoj službi Skupštine grada za Srpskainfo su rekli da presuda Okružnog suda još nije stigla, pa je ne mogu ni komentarisati.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da je veoma značajno da dokument Program reformi BiH odmah bude objavljen jer …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odbacio je mogućnost korišćenja bonskih ovlaštenja, koja su suprotna međunarodnom pravu i samom …
VIŠE

Predsjedništvo BiH je odbilo da postupi po Zakonu o slobodi pristupa informacijama i Transparensi internešenelu BiH dostavi Program reformi. …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas predsjedniku Konzervativne partije i premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu …
VIŠE

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da će u narednoj godini iz budžeta Srpske za pomoć privredi biti …
VIŠE

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada odobrila 100.000 KM za podršku snimanju dokumentarno-igranog filma o …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)