Home Vijesti ODUSTANITE OD AĆIMOVIĆA“ Članovi DNS pisali Paviću, za raskol optužili POZNATOG BIZNISMENA

ODUSTANITE OD AĆIMOVIĆA“ Članovi DNS pisali Paviću, za raskol optužili POZNATOG BIZNISMENA

0

BANJALUKA – Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH.
U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40 članova DNS, navodi se da se radi o nepromišljenoj i štetnoj odluci koja stranku može uvesti u još jedan raskol, koji je već najavljen od dijela najviših funkcionera DNS.

Nezadovoljna grupa iz DNS predlaže Paviću da odbije ministarsku fotelju u Savjetu ministara BiH, te da umjesto toga, prihvati poziciju zamjenika ministra.
– Predlažemo, ukoliko nemamo adekvatan kadar za poziciju ministra u Savjetu ministara BiH, a očigledno nemamo, prihvatimo poziciju zamjenika ministra civilnih poslova na koju bi, zbog svih prethodnih zasluga za stranku, trebao biti predložen Dragutin Rodić – navodi se u dopisu.
Dodaje se i to da se kadrovska politika stranke treba vratiti u stranačke organe, a ne da je kroje oni koji nisu ni članovi DNS, a koji se predstavljaju kao vlasnici te partije.
– Ovdje mislimo konkretno na Vedrana Jarića koji je rak rana DNS, čovjeku bez bilo kakvog autoriteta u stranci i van nje, koji se drznuo da ovih dana otvoreno prijeti pojedinim članovima Predsjedništva, predsjednicima regionalnih i opštinskih odbora tražeći od njih potpisivanje peticije za Draška Aćimovića – stoji u dopisu.
Nezadovoljni članovi DNS su zaprijetili Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtijevi ne budu uzeti u obzir.
Naveli su da daju punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsjedništva stranke Slavku Gligoriću.
Zatražili su od Pavića da se ove sedmice izjasni i o ponovnom imenovanju Slavena Dujakovića za direktora Agencije za osiguranja RS.
Podsjećamo, na sjednici Predsjedništva DNS, koja je održana prije nekoliko dana, odlučeno je da Aćimović bude kandidat te stranke za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH iz reda „ostalih“.
Ovoj odluci prvo se usprotivio Darko Banjac, a ubrzo su mu se pridružili i drugi istaknuti članovi DNS, poput Nenada Nešića i Slavka Gligorića.
Let’s block ads! (Why?)