Home Biznis Odluka o prodaji “Trudbenika” prolongirana do 21. januara

Odluka o prodaji “Trudbenika” prolongirana do 21. januara

0

06.01.2022. / 14:59

DOBOJ – Poreska uprava Republike Srpske treba da se do 21. januara izjasni o ponudi od oko 10.500.000 KM za kupovinu fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” iz Doboja koja je stigla od preduzeća “Siti mol” iz Bijeljine, izjavio je stečajni upravnik Dragan Prodić.

Foto: Agencije

Prodić je rekao da se radi o kompromisnom roku sa sjednice Skupštine povjerilaca održane 24. decembra u Okružnom privrednom sudu Doboj, kada je Poreska uprava jedina od povjerilaca bila protiv iznosa predočenog u pismu namjere bijeljinskog “Siti mola”.

“Zastupnik Poreske uprave je na ročištu ocijenio da je ponućena cijena niska i tražio da se ide na licitaciju po cijeni od oko 14.100.000 KM”, izjavio je Prodić i naveo da se radi o iznosu koji je bio ponuđen na trećoj licitaciji koja nije uspjela.

On je dodao da je jedino Poreska uprava kao hipotekar upisana u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, i najavio da će se u slučaju da ne prihvati ponuđeni iznos biti sazvana nova Skupština povjerilaca.

Prodić kaže da ponuda bijeljinske kompanije od 10.500.000 KM u stoodstotnom iznosu namiruje sva potraživanja povjerilaca “Trudbenika”, u kojem je stečajni postupak otvoren prije skoro šest godina, tokom koje su održane tri neuspjele licitacije sa ponuđenim iznosima od oko 19.000.000 KM, 16.000.000 KM te 14.000.000 KM.

Bivši predsjednik Sindikata u “Trudbeniku” Predrag Jorgić kaže da je ponuda investitora povoljna za radnike.

“Radnicima je važno što bi se njihova potraživanja isplatila u stoodstotnom iznosu.Isto tako preko stotinu radnika ima umanjenu penziju radi neuplaćenih devet godina i deset mjeseci radnog staža, a koji bi odmah mogli da koriguju svoja rješenja za penzije”, izjavio je Jorgić.

Jorgić kaže da je svjestan da je vrijednost “Trudbenika” daleko veća, ali smatra da je ponuda bijeljinske kompanije atraktivna jer su pristali da kupe imovinu u zatečenom stanju s obzirom na neriješene imovinsko- pravne odnose nad dijelom zemljišta.

Stečajni postupak u “Trudbeniku” pokrenut je na zahtjev radnika krajem aprila 2016. godine i tada je u fabrici bilo zaposleno stotinjak ljudi. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)