Home Vijesti Odgođeno ročište Darku Elezu

Odgođeno ročište Darku Elezu

0

SARAJEVO – Duško Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je Srni da je ročište o izjašnjenju o krivici njegovog klijenta, koje je bilo zakazano za jutros, odgođeno i da ni on nije obaviješten kada bi moglo da bude održano.
Tomić je rekao da mu je tužilac Tužilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni prijedlog i obrazloženje za određivanje pritvora.
On je istakao da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu “Lutka”, ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće.
“Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet `Lutka`, od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju”, rekao je Čampara.
Tomić je demantovao informacije medija da je Elezu juče pozlilo na aerodromu u Beogradu.
Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, danas je trebalo da se pojavi pred Sudom BiH u 9.00 časova
Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije, gdje je uhapšen u decembru prošle godine.
Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsjetila je da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je riječ o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, te da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.
BiH je tražila izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred ovdašnjim sudom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala.
Tužilaštvo BiH je nakon hapšenja Eleza u Beogradu tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.
Ta istraga odnosi se na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih djela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Let’s block ads! (Why?)