Home Vijesti Odbornici SDA, SDP i S BiH bojkotovali prijem povodom Dana Republike

Odbornici SDA, SDP i S BiH bojkotovali prijem povodom Dana Republike

0

DOBOJ – Vlast i opozicija zaboravili su na međupartijske razmirice i povodom 9. januara, Dana Republike okupili su se na prijemu koji je za predstavnike političkog, društvenog, privrednog i vjerskog života organizovan u sali Skupštine grada Doboj u kojoj se nisu mogli vidjeti odbornici SDA, SDP-a i Stranke za BiH.
Bez obzira kojoj kategoriji pripadamo, mislim da svi treba da obilježavamo Dan Republike kao nešto svečano, i prije svega mislim da to treba biti jedan dan jedinstva, kada se svi okupljamo, niko ne bi trebao da bojkotuje ovaj svečani dan koji po meni nikome ne bi trebao da budi neka ružna sjećanja i uspomene”, kazao je Vedran Gligorić, odbornik SP-a, sin poginulog borca koji tu činjenicu kaže nikada nije isticao.
Dan Republike, odnosno 9. januar u mnogim lokalnim zajednicama je dobio svoju ulicu, a u Doboju, najavljuju u Gradskoj upravi biće izgrađen park koji će biti posvećen ovom danu.
“Grad Doboj je otišao korak dalje, to će biti spomen park, biće izgrađen centralni spomenik. Krenuli smo već u eksproprijaciju zemljišta, to će biti jedan od kapitalnih projekata i sigurno će biti za buduće generacije kao što je park ‘Narodnih heroja’ u centru grada. Grad Doboj se širi ka jugu, predvidjeli smo kod novog sabornog hrama da napravimo veći park od postojećeg, koji će buduća pokoljenja uvijek opominjati na ono što se dešavalo prije 28 godina i da se više nikada ne ponovi”, izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.
On je najavio da će tokom 2020. godine između ostalog biti rekonstruisana Ulica kralja Aleksandra, a nastaviće se realizacija ostalih projekata, kao što su izgradnja bolnice, sportske dvorane…
“Ako bismo gledali samo Doboj šta je urađeno, ne cijelu RS, samo Doboj ja sam izuzetno zadovoljna, mislim da smo puno toga uradili, mnogo toga pokrenuli, mislim da će realizacija svih projekata ugledati svjetlo dana ove godine, mislim da smo bili jako vrijedni i da nam je 9. januar bio samo vjetar u leđa, da kroz jedinstvo pokrenemo mnogo toga što znači boljitak za građane Doboja”, kaže Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada.
Let’s block ads! (Why?)