Home Biznis Odblokirano 120 miliona KM od Elektroprenosa BiH

Odblokirano 120 miliona KM od Elektroprenosa BiH

0

26.12.2019. / 16:24

SARAJEVO – Na današnjem radnom sastanku entitetskih premijera sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom dogovoreno je da entiteti odustaju od međusobnih tužbi kada je u pitanju poravnjanje PDV-a te da se deblokira 120 miliona KM od Elektroprenosa BiH.

Predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić rekao je da je dogovoreno deblokiranje Elektroprenosa BiH i da je skupština zakazana u januaru.

Na sastanku je razgovarano o prioritetima rada vlada i Savjeta ministara.

Fokus će biti, kako je rekao Tegeltija, na očuvanju domaće privrede, te na povećanju plata u privatnom i javnom sektoru.

Za sutra je zakazana sjednica Fiskalnog savjeta, a na kojoj će biti okvirno dogoveren nacrt budžeta.

“Prva sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i entitetskih vlada biće održana do kraja januara 2020. i održavaće se do kraja godine. Sastanci predsjedavajućeg i entitetskih premijera biće održavani jednom u tri mjeseca, a naš slijedeći sastanak je krajem marta”, rekao je Tegeltija.

Medijima se obratio i premijer RS Radovan Višković ističući da je danas bilo govora o životnim pitanjima te da ga posebno raduje jer su skoro identična mišljenja o većini pitanja.

“Nemamo neke različite stavove. Očekujem da već u prvom kvartalu iduće godine značajan broj pitanja bude u realizaciji”, rekao je Višković.

Kako kaže, potrebno je zaštiti domaću proizvodnju i da je on kao premijer RS imao najviše pitanja od privrednika, a koji se odnosili na zaštitu domaće proizvodnje. Nezavisne novine

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of