Home Servisne Od sutra pogoršanje vremena

Od sutra pogoršanje vremena

0

U BiH sutra će preovladavati sunčano vrijeme. Naoblačenje sa kišom može se očekivati krajem dana, a kiša i oblačno će biti i narednih nekoliko dana.

Ponedjeljak: Ujutro će preovladavti pretežno vedro, a u Hercegovini promjenljivo oblačnom. Tokom dana biće sunčano, ali će prema večeri i tokom noći sa juga doći do postepenog naoblačenje sa kišom.

Prije podne duvaće slab do umjeren i promjenljiv vjetar, a poslije podne umjeren do jak južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do osam, na jugu i sjeveru oko 12, a najviša dnevna od 17 do 23 stepena Celzijusova.

Najtoplije danas je bilo u Prijedoru gdje su u 14 časova izmjerena 24 stepena, zatim u Banjaluci 23.

U Brčkom, Doboju, Višegradu, Mostaru, Novom Gradu i Sanskom Mostu izmjerena su 22 stepena, u Bijeljini, Zvorniku, Foči, Srpcu, Šipovu, Ribniku, Rudom, Neumu, Tuzli, Grudama i Bihaću 21, u Trebinju, Mrkonjić Gradu, Krupi na Uni, Sarajevu, Bugojnu i Gradačcu 20, u Srebrenici, Bileći i Širokom Brijegu 19, u Livnu 17, na Han Pijesku, u Gacku, Nevesinju, na Sokocu i na Ivan Sedlu 16, u Kalinoviku 15, na Čemernu 12 i na Bjelašnici tri stepena Celzijusova.

Utorak: Ujutro će kiša mjestimično padati na zapadu i u Hercegovini, dok će na istoku i u Posavini biti pretežno vedro. Tokom dana biće nestabilno, očekuju se i kraći sunčani intervali, ali i pljuskovi i grmljavina na zapadu Krajine. Do kraja dana mjestimično će biti kiše na istoku i sjeveroistoku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 22 stepena.

Srijeda: Očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme sa dužim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 25 stepeni Celzijusovih.

Četvrtak: Meteorolozi najavljuju smanjenje oblačnosti i duže sunčane intervale, ali najavljuju da će u Krajini postojati mogućnost za pojavu lokalnih pljuskova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 23, na sjeveru i do 27 stepeni Celzijusovih.