Home Vijesti Obustavlja se nastava u školama u RS do 1. novembra

Obustavlja se nastava u školama u RS do 1. novembra

0

BANJALUKA – Nastava u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj obustavlja se od sutra do 1. novembra, odlučio je Republički štab za vanredne situacije na danas održanoj, 60. sjednici.
Štab je preventivno donio zaključak o obustabvi nastave u školama od 26. 10 do 1. 11. rekla je ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, dodajući da će se nastava odvijati onlajn.
Trivićeva ističe da situacija nije jednostavna i da moramo razmisliti kako djelovati dalje.
Nakon što se epidemiološka situacija u Srpskoj pogoršala u posljednjih desetak dana, Štab je odlučio da privremeno zaustavi odvijanje nastave u učionicama.
Na današnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se rad ugostiteljskih objekata u RS u narednih sedam dana ograničava se od 6 do 22 časa.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić ocijenio je da je epidemiološka situacija u periodu sedam dana u RS značajno pogoršana.

Imali smo 173 zaražena na 100.000 stanovnika, u sredini smo cijele Evrope, uz nas je Hrvatska. Najgore indikatore imaju Belgija i Češka, rekao je Šeranić

Stopa smrtnosti je 1,66 na 100.000 stanovnika.
– Podaci vezano za smrtnost uvijek kasne i očekuje se da će i ova stopa biti pogoršana. Današnja sitaucija je takva da vidimo da je 50 odsto zaraženih od broja testiranih. Značajno je da je 414 ljudi u bolnici na današnji dan – istakao je on.
Bolnica u Gradiški ide u preraspodjelu kapaciteta, a ići će se sa istim i u UKC RS.
Domovi zdravlja su takođe prilično opterećeni.

– Najviše zaraženih je od 30 do 49 godina života, strašno prednjače – ističe on.

Let's block ads! (Why?)