Home Biznis Novitović neće u zatvor, sud mu zabranio da upravlja Civilnom zaštitom

Novitović neće u zatvor, sud mu zabranio da upravlja Civilnom zaštitom

0

29.09.2022. / 14:57

BANJALUKA – Okružni sud u Banjaluci odbio je prijedlog za određivanje pritvora v.d. direktora Republičke uprave za civilnu zaštitu Milanu Novitoviću i umjesto toga mu izrekao mjere zabrane.

Foto: Print Screen/Youtube/RTRS

Sud je Novitoviću zabranio obavljanje službene dužnosti v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite RS i sastajanje i  kontaktiranje sa 12 osoba.

„Novitoviću je zabranjeno da kontaktira sa licima N.Ć, D. K, P. S, Ž. J, A. M, A. D, Ž. L, A. T, Lj. S, R.  V, A. Š. i Ž.  Đ, kojim se osumnjičeni ne smije približiti na udaljenost manjoj od 30 metara, ma gdje se oni nalazili, kao i da sa njima ne smije uspostavljati kontakte putem sredstava telekomunikacija. Osumnjičeni je upozoren da  će protiv njega biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenh  mjera zabrane“, navedeno jeu saopštenju suda.

Mjere zabrane mogu trajati  dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude ako   licu nije izrečena kazna zatvora, ili do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako je ona izrečena.

Sudija za prethodni postupak  će svaka dva mjeseca ispitati da li je još potrebna primjena mjera zabrane koje su određene.

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputiće danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci juče je uputilo prijedlog za određivanje pritvora protiv v Novitovića zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

V.d. direktora RUCZ pozvan je na saslušanje, a potom i uhapšen nakon pisanja portala CAPITAL da je Novitović nezakonito zaposlio bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske koji je pod istragom, a nedugo nakon što je Zeljković napustio istražni zatvor.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)