Home Vijesti Nova skupštinska većina u Bijeljini na sjednici 18. juna

Nova skupštinska većina u Bijeljini na sjednici 18. juna

0

BIJELJINA – Nakon sjednice koja je zakazana za 18. jun, SNSD će postati dio nove skupštinske većine u Bijeljini, koja će se implementirati u skladu sa sporazumom koji je potpisan sa Mićom Mićićem i strankom Demokratske Srpske Semberija. U skladu sa tim sporazumom, biće imenovani novi zamijenik gradonačelnika Bijeljine i predsjednik skupštine.
“Siguran sam da će se već nakon sledeće sjednice skupštine grada Bijeljina vidjeti evidentno prisustvo i učešće SNSD-a u funkcionisanju grada, da će se vidjeti jedna nova politička stabilnost koja će uliti povjerenje, ne samo građanima već i investitorima i svima onima koji namjeravaju da se opredijele za određene investicije u narednom periodu, za sve što bi trebalo da radimo u našem gradu”, kaže Nedeljko Ćorić – predsjednik GO SNSD-a, Bijeljina.
Nakon nepune 4 godine i 36 održanih sjednica skupštine grada Bijeljina, PDP na čelu sa Slavišom Markovićem odlazi u opoziciju. Kaže da su sve sjednice do sada održane bez problema kojih ne bi trebalo da bude ni na narednoj, a razloga nema da bilo šta opstruiše, kaže Marković.
“Niti ću praviti probleme niti mi pada na pamet. Čista obraza 36 sjednica koje sam održao ovdje sam uradio, i nema razloga da bilo šta opstruišem, pogotovo kada se radi o nekim stvarima za koje mislim zaista da treba da budu usvojene. Govorim prije svega o ovim stvarima koje dolaze iz Odjeljenja za finansije, jako je bitno da grad funkcioniše bez obzira ko će biti predsjednik skupštine, ko gradonačelnik. Svi ljudi koji dolaze iz svijeta politike su spremni da kako smjenjuju druge, tako da i njih smjenjuju. Ja potpuno ravnodušno prihvatam sve promjene, dakle ako postoji nova većina, apsolutno nikakvih problema nema”, kaže Slaviša Marković –  predsjednik Skupštine grada Bijeljina.
U narednom periodu biće izvršena i revizija poslovanja svih javnih preduzeća i ustanova. Cilj nisu smjene svih rukovodilaca već pronalazak najboljih kadrova i rješenja. Aktivno će se krenuti i u implementaciju sporazuma koji podrazumijeva i prenos preduzeća AD “Grad” na lokalni nivo. Dio kredita Vodovoda prenijeće se na republički nivo što će omogućiti građanima nižu cijenu vode u narednom periodu.

Let's block ads! (Why?)