Home Vijesti NOVA RADNA MJESTA U DRVARU Vučić: Mala fabrika biće veća; Višković: Vlada...

NOVA RADNA MJESTA U DRVARU Vučić: Mala fabrika biće veća; Višković: Vlada vas neće zaboraviti

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su danas u Drvaru pogon fabrike “Jumko” iz Vranja u kojem je zaposleno 80 radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra.
Planirano je da bude zaposleno još 20 ljudi.
Jovana Arsić Vrebac izrazila je zadovoljstvo što je dobila posao u “Jumku”.
– Ovo je od izuzetnog značaja za našu lokalnu zajednicu i njen razvoj, ali i za ostanak mladih ljudi na vjekovnim ognjištima. Vjerujem da će Srpska i Srbija i dalje pomagati opštinu Drvar, za šta sam im neizmjerno zahvalna – rekla je Vrebac.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su na račun te opštine uplatili 925.000 evra, otvorili fabriku, te da pomažu Dom zdravlja i obnavljanje objekta u kojem se nalazi ta zdravstvena ustanova.
– Beskrajno sam srećan što se poslije pet mjeseci vidimo i što smo ono što smo obećali ispunili. Mala fabrika koju smo otvorili biće i veća i bolja. Ovih 925.000 evra ići će za vodovod, infrastrukturu i druge projekte. Pomažemo Dom zdravlja, obnovićemo ga i pomoći u vezi sa platama i primanjima – rekao je Vučić poslije otvaranja pogona “Jumka” iz Vranja u Drvaru. On je poručio da za srpski narod ni Oštrelj niti bilo šta ne može biti granica.
Pročitajte još:“ZA BOLJE USLOVE LIJEČENJA” Vučić najavio pomoć Srbije Domu zdravlja u DrvaruPOSAO ZA NEKOLIKO RADNIKA Vučić, Višković i Runićeva otvorili filijalu Komercijalne banke u Drvaru
– I kada živimo u različitim državama uvek znamo da pripadamo istom narodu i to je najvažnija poruka. Mi pripadamo srpskom rodu i tu smo da bismo pomagali jedni druge i uvek ćemo to činiti. Na Srbiju možete da računate onoliko koliko mi znamo da je Drvar uz Srbiju. Koliko Drvar voli Srbiju toliko i mi volimo vas – poručio je Vučić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je Srbima u Drvaru da ih Vlada Srpske nikada neće zaboraviti, te će se prema njima i mjestima u kojima žive odnositi kao prema svim svojim građanima u Srpskoj, iako teritorijalno pripadaju Federaciji BiH (FBiH).
Višković je ocijenio da će otvaranje pogona fabrike “Jumko” Vranje i filijale Komercijalne banke unaprijediti život i omogućiti povratak u ovu opštinu.
– Ono što će Drvar dobiti od Srbije i Republike Srpske značajno će doprinijeti napretku i boljitku života i pružiti ruku onima koji su otišli iz ove opštine da se vrate i da ovdje budu svoji na svome – naglasio je Višković.
On je naveo da je današnji dolazak delegacija Srbije i Srpske samo potvrda da Srbi u FBiH nikada neće biti zaboravljeni i da Drvar doživljavaju isto kao i ostala mjesta u Srpskoj.
– Danas je velika čast biti u Drvaru i pružiti podršku narodu koji je ovdje na neki način satanizovan od vlasti koja bi trebala da podržava svoje građane. Mi iz Srpske zahvaljujući svojoj braći iz Srbije u prilici smo da pomognemo ovdje u Drvaru, iako iz federalnih vlasti čak pokušavaju i Republiku Srpsku da kažnjavaju pa nam ne vraćaju ni ono što bi trebalo da pripada po zakonu, pa onda mogu misliti kako se odnose prema našim ljudima koji žive u FBiH – istakao je Višković.
Foto: RTRS/RAS Srbija
On je dodao da je otvaranje pogona fabrike “Jumko” Vranje i filijale Komercijalne, zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, samo početak i da će takva vrsta pomoći i pažnje biti nastavljena.
Otvaranju su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, te ministri u vladama Srpske i Srbije. Planirana je i posjeta Muzeju – Titova pećina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Nebojša Vukanović je još jednom pokazao da mu ništa nije sveto i da je zarad bolesnih ambicija spreman da se spusti toliko nisko da ni sam ne …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjedavajući Savjeta ministra Zoran Tegeltija …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Drvar Dušica Runić otvorili su …
VIŠE

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić dočekala je danas u Drvaru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Srpske Radovana …
VIŠE

U zgradi opštine Mrkonjić Grad završen je sastanak predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada …
VIŠE

Narodni poslanici PDP Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i biviši predsjednik SDS Vukota Govedarica nisi odgovorni za organizovanje skupa …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)