Home Biznis Nova aplikacija spas za novčanike

Nova aplikacija spas za novčanike

0

25.02.2023. / 14:40

ZAGREB – U susjednoj Hrvatskoj nedavno je zaživjela aplikacije pod nazivom “Kretanje cijena” zahvaljujući kojoj potrošači mogu upoređivati cijene za oko 350 artikala u tri trgovačka lanca, a slična onlajn baza podataka već duže vrijeme postoji i u Sloveniji.

Foto: Pixabay

Aplikacija o kretanju cijena prehrambenih proizvoda u maloprodajnim objektima mogla bi zaživjeti i u Republici Srpskoj, a osim što bi omogućila domaćem stanovništvu da stekne uvid ko od trgovaca je najpovoljniji, suzbila bi i neopravdana poskupljenja.

Zaštitnici prava potrošača u Republici Srpskoj, smatraju da bi ovakva aplikacija što prije trebalo da zaživi i kod nas. Postojanje aplikacije o cijenama prehrambene robe olakšalo bi i rad inspektora jer bi brže i jednostavnije mogli kontrolisati promjene cjenovnika u marketima.

Inspekcija može odmah da reaguje, jer može da vidi koji su proizvodi čije cijene odjednom odoše gore, a da ne moraju svaki put da obilaze i da čekaju prijave potrošača ili nas iz udruženja. Itekako bi pomogao potrošačima ako ništa barem kad jednim klikom mogu da saznaju kakve su cijene u tim prodavnicama. I štedi vrijeme i dobijate informaciju pravu i pored toga možete odrediti gdje i šta bi kupovali“,  rekao je za Una World predsjednik Udruženja potrošača “Zvono” Bijeljina, Jovan Vasilić.       Agencije

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)