Home Vijesti NOVA AFERA U „ŠUMAMA“: Na udaru Igor Marić, šef interne kontrole...

NOVA AFERA U „ŠUMAMA“: Na udaru Igor Marić, šef interne kontrole za koga radnici tvrde da šumu čuva kao lisica kokoške

0

BANJA LUKA – „Kako je moguće da lisica čuva kokoške i kokošinjac“, navodi se u pismu grupe radnika, koji Igora Marića, novog šefa Službe interne kontrole u „Šumama RS“, optužuju za navodne malverzacije sa prevozom oblovine.
– Svi znamo da je Marić povezan sa prevozom oblovine prema “Silikonu” iz Mrkonjić Grada, toplani Banjaluka i pilandžijama. Svaki dan vidimo kamione, na kojima samo što nema Marićeve slike. Kako je moguće da direktor ne zna ono što znaju svi radnici uprave? Ili vam je želja da od svih nas napravite kriminalce i lopove, koji ćute i zatvaraju oči – navodi se, između ostalog, u pismu koje je u posjedu Srpskainfo.
Navodno, pismo je poslato premijeru Radovanu Viškoviću, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, te generalnom direktoru “Šuma RS” i resornom ministru Borisu Pašaliću.
Čitava priča je počela uoči Nove godine, kada je dotadašnji šef interne kontrole Stojko Blagojević ispraćen u penziju.
Kako je potvrdilo nekoliko naših sagovornika, svi njegovi saradnici bili su na ispraćaju i izgledalo je da su u dobrim odnosima.
I prilikom odlaska u kontrole, kako navode naši izvori, moglo se vidjeti da su oni uigran tim, što nije neobično, jer su i privatno prijatelji.
Da je i u “Šumama RS” sve moguće, pokazuju i dešavanja u ovom javnom preduzeću u posljednjih nekoliko mjeseci.
Nakon što je u septembru objavljeno da su “Šume RS” u prvom polugodištu 2019. poslovale sa gubitkom od čak 2,63 miliona KM, što je najveći minus u posljednjih nekoliko godina, uslijedila je sječa direktora.
Među prvima je smijenjen Čedo Dačević, direktor ŠG “Vučevica” Čajniče, koji je tu šumariju tri puta izvukao iz milionskog minusa, dok su pojedini gubitaši ostali u foteljama.
Marić: Nisam lisica
– Šokiran sam, sve ovo nema veze sa istinom. Mislim da znam ko su autori pisma, ali nećemo o tome – rekao je za Srpskainfo Igor Marić, prozvani šef Službe za internu kontrolu.
Spekulacije da bi udar na njega mogao biti povezan sa turbulencijama unutar Socijalističke partije, koja već decenijama kontroliše „Šume RS“, te sa činjenicom da je on u rodbinskim vezama sa premijerom Radovanom Viškovićem, Marić je kategorički odbio.

Foto: Igor Marić/Facebook screenshot

– To nema veze ni sa politikom, ni sa upravom Šuma RS u Sokocu, ni sa premijerom, u pitanju je nešto sasvim drugo. Uostalom, ja nemam nikakve veze sa socijalistima, dugogodišnji sam član SNSD. Što se tiče Viškovića, ne bi se moglo reći da smo rođaci, ali njegov sinovac je suprug moje sestre – kaže Marić.
Dodaje da nema nikave veze sa prevozom oblovine, niti sa „kamionima i milionima“, i da se to, kako tvrdi, „lako može provjeriti“.
(srpskainfo.com)

Let’s block ads! (Why?)