Home Biznis Njemačka neće isključiti Huawei iz 5G mobilnih mreža

Njemačka neće isključiti Huawei iz 5G mobilnih mreža

0

BERLIN, Njemačka je saopštila da neće isključiti kinesku kompaniju Huawei iz svojih 5G mobilnih mreža, jer želi da stvori ravnopravan teren za prodavce.

SAD su zabranile kineskom gigantu da prodaje svoju 5G opremu američkim telekomunikacionim kompanijama, tvrdeći da ta oprema može omogućiti kineski nadzor.

Velika Britanija obećala je da će ove jeseni donijeti odluku o tome da li da isključi Huawei iz svoje 5G mreže.

Kompanija Huawei pozdravila je pristup Njemačke, koji je opisala kao “zasnovan na činjenicama i standardima”, javio je BBC.

U saopštenju kompanije navodi se da će politizovanje sajber bezbjednosti samo ometati razvoj tehnologije i napredak društva, dok se, u isto vrijeme, ne čini ništa na polju suočavanja sa bezbjednosnim izazovima kojima su sve zemlje izložene.

“Kompanija Huawai će nastaviti da otvoreno radi sa izvršnim organima, mušterijama i industrijskim organizacijama, kako bi osigurala bezbjednost mobilnih mreža”, ističu iz kineske kompanije.

Iz kompanije Huawei dodaju da je kompanija imala više od tri milijarde korisnika širom svijeta u posljednjih 30 godina i da je sve vrijeme ostvarivala dobre rezultate kada se radi o bezbjednosti.

Svi njemački operateri koriste opremu kompanije Huawei i upozoravaju da bi zabrana njene upotrebe odgodila datum predstavljanja mreže 5G i da bi to koštalo nekoliko milijardi dolara. Srna

Ključne riječi:& & , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of