Home Vijesti “NISMO POKLEKLI” Dodik pozvao građane Srpske da 9. januara dođu u Banjaluku

“NISMO POKLEKLI” Dodik pozvao građane Srpske da 9. januara dođu u Banjaluku

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je sve građane Republike Srpske da na Dan Republike, 9. januara, dođu u Banjaluku i pokažu da je okupljanje tog datuma daleko moćnije i važnije od svih oni koji na njega nasrću i pokušavaju ga oskrnaviti, što je neprihvatljivo.
Dodik je istakao da je Republika Srpska iznad današnjeg vremena i da je pokazala da može da preživi izazove koji su bili egzistencijalni za njen opstanak.
– Nismo poklekli i nećemo pokleknuti – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, te poručio kako će se 9. januar nastaviti slaviti.
Dodik je izrazio ponos što je bio dio dešavanja kada je stvarana Republika Srpska i dodao da razumije, zna i može da svjedoči da tada nije bilo vojnih niti bili kakvih pokreta, jer 9. januara 1992. godine nije bilo oružanih sukoba.
Komentarišući inicijative bošnjačkih udruženja iz Kanade i SAD da se 9. januar ozvaniči kao početak agresije na BiH, Dodik je izjavio da se tim želi oskrnaviti taj datum koji se proslavlja kao Dan Republike Srpske, što je neprihvatljivo, te da to ne može da preživi istorijsku verifikaciju.

– To je jedna izmišljena floskula koja pokušava da se održi. Sa stanovišta raznih muslimanskih udruženja može da ima neki smisao, ali je sa stanovišta istine tako nešto neprihvatljivo. To govori o mržnji prema Srbima. Ja nemam nikakvu mržnju prema muslimanima – rekao je Dodik.
Prema njegovim riječima, politička volja o stvaranju Republike Srpske isključivo je donesena političkom voljom srpskog naroda i njihovih predstavnika.
– Onog momenta kada su neke zemlje zapada prihvatile i priznale BiH, tada je počeo rat u BiH, a to je bilo nekoliko mjeseci poslije – napomenuo je Dodik.
Dodik je rekao da 9. januara 1992. godine niko nije učinio ništa nijednom muslimanu u BiH, dok su svi muslimani činili da odvoje BiH od Srbije i Jugoslavije.
Prema njegovim riječima, 9. januar živi u srpskom narodu kao jedan od najvažnijih datuma srpske istorije i neće nestati zato što neko od bošnjačkih udruženja pokušava da ga skrnavi u Kanadi.
– Za nas je 9. januar važan datum. Mi ne očekujemo da to muslimani podrže i da slave, ali bi bilo korektno da prestanu da osporavaju taj datum sa sviješću da je za nas to važan datum – istakao je Dodik, koji je iskazao zahvalnost svim ljudima koji su 9. januara 1992. godine bili na politikama stavranja Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, …
VIŠE

U Banjaluci je održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Njegovog preosveštestva vladike banjalučkog Jefrema. – U …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Drvaru pred otvaranjem fabrika “Jumko” iz Vranja, koja će zaposliti od sto do 200 …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da posljednji dokumenti britanske Vlade o Srebrenici sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, …
VIŠE

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom predstojećeg praznika Hristovog rođenja – Božića, uputila je najiskrenije čestitke …
VIŠE

Jasno vam je da u Crnu Goru neću ići, iako smo posjetu pripremili, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se sastao jutros sa …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)