Home Vijesti “NISAM NAZVAO POSLANIKE MAJMUNIMA” Vujčić tvrdi da je neko zloupotrijebio njegov Fejsbuk...

“NISAM NAZVAO POSLANIKE MAJMUNIMA” Vujčić tvrdi da je neko zloupotrijebio njegov Fejsbuk profil

0

Radnik Ministarstva inostranih poslova BiH i predsjednika Sindikalne organizacije u ovom ministarstvu, Miroslav Vujčić, protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak zbog gnusnog vrijeđanja poslanika u parlamentu Srpske i govora mržnje u javnom prostoru, tvrdi da mu je sve podmetnuto.
U saopštenju koje je Vujčić dostavio medijima navodi se da objavu na njegovom Fejsbuk profilu nije pisao on, već da neko drugi.
– Par dana prije ove objave na Fejsbuku neko je zloupotrijebio moje ime i prezime kao predsjednika sindikata i poslao Upravnom inspektoratu Ministarstva pravde BiH prijavu protiv sekretara ministarstva spoljnih poslova. Pri toj zloupotrebi prvo je napisao pogrešno moje prezime, a zatim je tekst napisao na izuzetno lošem hrvatskom jeziku kojeg nisam nikada govorio jer ga jednostavno nisam učio u školi – navodi Vujčić.
On dodaje da je nešto prije ove zloupotrebe njegovog imena i prezimena dobio odgovor na jedan sindikalni dopis od šefa kabineta ministra sa identitnom greškom u njegovom prezimenu.
Vujčić se potom u svom saopštenju obrušio na ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka tvrdeći da “nemilice zapošljava kadrove PDP u tom ministarstvu”.

– Ministar je od početka svog mandata kroz kabinet doveo i zaposlio oko 20 ljudi, a da ne spominjemo van kabineta – tvrdi Vujčić.
Pročitajte još:“POSLANIKE NAZVAO MAJMUNIMA” Crnadak pokrenuo disciplinski postupak protiv sindikalca Vujčića
On je optužio Crnatka i da je narušio nacionalni balans u tom ministarstvu jer je zapošljavao Srbe na ključne pozicije.
– Prvi put otkako postoji ovo ministarstvo iz jednog naroda su bili postavljeni ministar, pomoćnik ministra za opšte poslove, šef pravno-kadrovske službe i šef finansija – ističe se u saopštenju.
Vujčić se osvrnuo i na Bošnjake koji rade u MIP od 1992. godine, a koji, kako tvrdi on, ne mogu napredovati u službi zbog “podobnih i stranačkih unapređenja”.
On dalje dodaje kako je očito da je neko namjerno “zloupotrijebio njegov profil na Fejsbuku i napisao sporni status”.
U prilogu svog saopštenja poslao je i dopis upućen Ministarstvu pravde BiH u kojem tvrdi da je njegovo ime zloupotrebljeno kada je poslana prijava protiv sekretara ministarstva spoljnih poslova, te je zatražio od nadležnih organa da to ispitaju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Iz Ambasade Ruske Federacije u BiH istakli su da su usvojeni zaključci Narodne skupštine Republike Srpske u saglasnosti sa dejtonskim načelima, …
VIŠE

Ujedinjenje Kosova i Albanije trenutno nije moguće i po tom pitanju je stav Demokratskog saveza Kosova (DSK) potpuno suprotan od onog koje propagira …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da su zaključci Narodne skupštine u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i …
VIŠE

Predsjednik DNS Marko Pavić uručio je danas u Banjaluci člansku knjižicu načelniku opštine Bosanski Petrovac Dejanu Prošiću koji je pristupio …
VIŠE

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati sa rukovodstvom HDZ o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH, te …
VIŠE

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prošetala je danas centrom Banjaluke u pratnji obezbjeđenja, a sve je zabilježio fotoreporter …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)