Home Vijesti “NISAM ČAK NI GOVORILA” Prekršajna prijava Jeleni Trivić zbog videa na Fejsbuku

“NISAM ČAK NI GOVORILA” Prekršajna prijava Jeleni Trivić zbog videa na Fejsbuku

0

Narodna poslanica PDP, Jelena Trivić, dobila je od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prekršajnu prijavu zbog neprijavljenog okupljanja 14. oktobra prošle godine, na osnovu toga što je na svom Fejsbuk profilu podijelila video koji je najavljivato, tada nazvan “Narodni protest”.
– Na Trgu Krajine je u organizaciji i na poziv gore okrivljenih osoba, održan neprijavljen javni skup povodom navodnih neregularnosti i krađe glasova prilikom održavanje izbora u BiH… Na navedeni javni skup građani su putem društvene mreže Fejsbuk pozvani od strane organizatora – Jelene Trivić –  navedeno je, između ostalog, u prijavi.
Navode da okrivljeni nisu prijavli skup nadležnom organu, iako je to njihova zakonska obaveza definisana Zakonom o javnom okupljanju.
Međutim, “Narodni protest”, čiju je najavu Trivićeva podijelila na društvenim mrežama održan je 13. oktobra, a ne 14. kako je navedeno u prekršajnoj prijavi.

Ona navodi da su okupirane institucije revnosne kada treba procesuirati nju i druge slobodne građane, a koliko su tačni, tvrdi, pokazuje i podatak da se optužuju da je organizator skupa na kojem nije ni govorila.

ПОЗИВ ЗА ПРЕКРАШЈНИ ПОСТУПАК – ПРВООКРИВЉЕНА ЈЕЛЕНА ТРИВИЋОкупиране институције ревносне када треба процесуирати мене…
Gepostet von Jelena Trivic am Donnerstag, 7. November 2019

– Ja sam podijelila video poziv za skup, ne amnestiram se od toga, ali nisam pozvala ljude, već samo podijelila link. Međutim, taj video poziv je podijelilo još nekoliko hiljada ljudi, pa mi nije mi jasno kako sam ja na osnovu toga organizator skupa? Koliko rade nesistematično vidi se i po tome što se taj video nije odnosio na skup koji se održavao 14. oktobra. Ja na tom skupu 14. oktobra, za koji navode da sam organizator, nisam čak ni obraćala građanima – reka je Trivićeva za Srpskainfo.
Naglašava da je isti video, koji je danima kružio društvenim mrežama podijelilo još hiljade ljudi, i ponavlja da se odnosio na 13. oktobar, koji je ostao poznat po tome što su se opozicionari “odrekli mandata”.
– To je zaista besmisleno. Radi se o potpunom gušenju slobode javnog govora, javnog izraživanja i ne mogu ovo da shvatim nikako drugačije nego kao linč političkih neistomošljenika – rekla je ona, te dodala da je poziv dobilo još nekoliko građana, mahom članova opozicije.
“Riješite ubistva”
– Pozivam ih da riješe sva neriješena ubistva. Pozivam ih da pokrenu postupke po svim aferama u kojima je pronevjereno više stotina miliona i milijardi maraka narodnih para – poručila je Trivićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović obratili su se …
VIŠE

Informaciju da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Hrvatskoj prisustvovati Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) u svojstvu predsjednika …
VIŠE

Grupa opozicionih poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zatražiće sazivanje hitne sjednice, a zahtjev će uputiti …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Univerzitetu u Banjaluci 44 godine rada, te je naglasio da je svjestan koliko truda ova …
VIŠE

Nakon incidenta koji se desio u Narodnom pozorištu RS emeritusa profesora Miroslava Grubačića odvezla je Hitna pomoć, javlja novinar Srpskainfo s …
VIŠE

Klub Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske nezadovoljan je izvršenjem Budžeta za 2019. godinu u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)