Home Vijesti Nešić predložio Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

Nešić predložio Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavljeno je ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, a riječ o Mlađenu Božoviću, Crnogorcu iz Istočne Ilidže, saznaje Srna.
Ovaj prijedlog podnio je potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić.
Prema saznanjima Srne, Božović ima punu podršku značajnog broja visokih funkcionera i članstva DNS-a.
Predsjedništvo DNS-a je 9. decembra predložilo Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, a protiv ovog prijedloga bilo je šest predsjednika regionalnih odbora u DNS-u, od ukupno devet.
Takođe, i veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se protivilo imenovanju Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na tu funkciju.
Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, napisali su dopis koji planiraju da pošalju predsjedniku stranke Marku Paviću u kojem traže da povuče kandidaturu Aćimovića.
U dopisu, koji je potpisalo više od 40 istaknutih članova DNS-a i u koji je uvid imao portal “Srpskainfo”, navedeno je da je riječ o nepromišljenoj i štetnoj odluci koja stranku može uvesti u još jedan raskol koji je već najavio dio najviših funkcionera DNS-a.
Nezadovoljni članovi DNS-a zaprijetili su Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtjevi ne budu uzeti u obzir i dali punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsjedništva DNS-a Slavku Gligoriću.
Let’s block ads! (Why?)