Home Vijesti “NEMA RAZLOGA DA NE VJERUJEM DODIKU” Čubrilović otkrio šta očekuje od Savjeta...

“NEMA RAZLOGA DA NE VJERUJEM DODIKU” Čubrilović otkrio šta očekuje od Savjeta ministara

0

Predsjednik Demokratskog saveza (Demos) Nedeljko Čubrilović rekao je da od novog Savjeta ministara očekuje da preuzme odgovornost za sve građane i oba entiteta, te da stvori uslove za nove investitore.
Navodeći da ova stranka neće imati predstavnike u novom Savjetu ministara, Čubrilović je istakao da Demos od novog Savjeta ministara očekuje i da budu odblokirana sredstva koja stoje neiskorištena zbog nedonesenih odluka na nivou BiH.
Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, u vezi sa prijedlozima pojedinih poslanika da se o dokumentu Program reformi BiH raspravlja u parlamentu Srpske, kaže da u Narodnoj skupštini treba da se u demokratskoj atmosferi raspravlja o svakom dokumentu koji se tiče Srpske, ali da treba imati u vidu da ta rezolucija ne može biti obavezujuća za one koji u ime BiH donose odluke.
– Naša skupština nije zadužena za spoljnu politiku. To je Ustavom definisano na nivou BiH. Srpska ima svoje predstavnike tamo. Oni, prije svega, u Predsjedništvu, Savjetu ministara i parlamentu BiH treba i mogu presudno da utiču na odluke koje se tamo donose – rekao je Čubrilović za Nezavisne novine. On kaže da nije imao priliku da vidi Program reformi BiH i da saznanja o svemu što taj dokument sadrži ima od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Vidim i da opozicija donosi neki svoj sud o tome. Nema razloga da ne vjerujem srpskom članu Predsjedništva. On je do kraja upoznat o tom dokumentu i ne vidim razlog da sumnjam da se na bilo koji način ogriješio o rezoluciju Narodne skupštine Srpske – ističe Čubrilović.
On je naglasio da je jedino rješenje kada je riječ o međusobnim uvredama tokom rasprava u Narodnoj skupštini to da se svi drže Poslovnika o radu i rasprave koja je na dnevnom redu.
– Obraćanje poslanika jednih drugima na ličnom nivou Poslovnikom je zabranjeno, a njegovo nepoštovanje povlači odgovornost i mjere koje će donijeti Etički odbor. Zamolio bih sve poslanike da daju svoj doprinos efikasnijem radu i da se korektnije ponašaju jedni prema drugima – rekao je Čubrilović.
Odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan radom Vlade Srpske, Čubrilović je rekao da je ova godina bila aktivna zahvaljujući radu Vlade, koja izvršava sve obaveze, pripremaju se ekonomska politika i budžet.
– Doneseno je najmanje 80 zakona i više desetina nacrta zakona. Sve što je programom predviđeno Vlada je ispoštovala, a Narodna skupština je imala 15 sjednica. Vlada je uspjela da izmiri sve obaveze, nema kašnjenja u davanjima, a oni koji sarađuju sa Vladom nemaju primjedbu na njen rad. Skupština prati Vladu, nemamo neodrađenih tačaka, sve što stigne mi obradimo i na kraju se donese odluka onako kako je izglasa većina – naveo je Čubrilović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Da gospodin Dodik ne bi upao u još težu poziciju, savjetujem mu da se sjeti one narodne ‘nije majka sina karala što se kockao, nego …
VIŠE

Nastavila praksu da ne odgovara na pitanja redakcije Srpskainfo. Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave …
VIŠE

Zatražio utvrđivanje novog cjenovnika putarina za korištenje auto-puteva u RS, jer su aktuelne cijene visoke. Denis Šulić, narodni poslanik …
VIŠE

Zoran Tegeltija dobio je većinu glasova u Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, a oni parlamentarci koji su glasali protiv dužni su da …
VIŠE

Poslanik SNSD Denis Šulić upitao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske zašto predstavnici Srpske u Savjetu ministara (u tehničkom …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i guverner austrijske pokrajine Salcburg Vilfrid Haslauer i razgovarali su danas u Salcburgu o …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)