Home Vijesti “NEMA OSIPANJA STRANKE” Banjac ističe da su Pavić i Rodić i dalje...

“NEMA OSIPANJA STRANKE” Banjac ističe da su Pavić i Rodić i dalje u DNS

0

Potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Darko Banjac rekao je da neće biti nikakvog osipanja članstva nakon ostavki Marka Pavića i Dragutina Rodića, kao i da svi narodni poslanici ostaju u klubu DNS-a.
Banjac, na koga su prenesena ovlaštenja generalnog sekretara stranke, rekao je da DNS ostaje u vladajućoj koaliciji i da se u krucijalnoj politici u ovoj stranci ništa neće mijenjati.
On je za Alternativnu televiziju istakao da Pavić i Rodić, iako su podnijeli ostavke na pozicije predsjednika i generalnog sekretara stranke, i dalje ostaju u DNS-u.
– Naš osnovni cilj je da u naredna dva mjeseca obiđemo sve opštinske odbore i da se što bolje pripremimo za naredne izbore, jer stranka mora da nastavi da živi – rekao je Banjac i dodao da vjeruje da će od Pavića i Rodića, kao iskusnijih političara, novo stranačko rukovodstvo dobiti korisne smjernice u budućem radu.
Pročitajte još:Nešić: Pavića vidim na mjestu POČASNOG PREDSJEDNIKA DNS“NEKA MI NE SUDE SAMO ONI KOJIMA SAM DOBRO ČINIO” Pavić i Rodić objasnili razloge ostavki (FOTO)
On je rekao da je Pavić godinu dana unazad govorio da ima namjeru da se povuče, ali da to nije činio jer je smatrao da nije pravi trenutak i da stranka nije zrela za to.

– Pavić je osjetio da je ovo taj trenutak i podnio je ostavku – rekao je Banjac i dodao da je DNS pod rukovodstvom Pavića ostvario istorijski rezultat na prošlim izborima.
On je istakao da u DNS ne postoje suprotstavljene struje, što potvrđuje da nakon ostavki Pavića i Rodića nijedan potpredsjenik DNS-a, niti predsjednici regionalnog, opštinskog, gradskog ili mjesnog odbora nije podnio ostavku.
Banjac ističe dobru saradnju Nenada Nešića, Milana Radovića i njega, na koje su prenesena ovlaštenja predsjednika, zamjenika predsjednika i generalnog sekretara stranke.
– Mi smo sa tog sastanka otišli jedinstveni, odnosno DNS je ostao i biće jedno tijelo. Nema starog i novog rukovodstva, ništa nije promijenjeno – rekao je Banjac i dodao da je DNS stranka u kojoj mišljena mogu da se ispolje bez posljedica, što jeste njena veličina.
Banjac kaže da grad Prijedor i dalje ostaje bastion DNS-a, da će na izborima naredne godine imati dobar rezultat i da se nada dogovoru o gradonačelniku.
– Odgovorno tvrdim da će gradonačelnik Prijedora biti iz DNS-a, a da će stranka i dalje imati najbolji rezultat u ovom gradu – rekao je Banjac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Vrh MUP Republike Srpske ugušio demokratiju i pravo na bilo kakav oblik mirnog okupljanja. Vlasti RS aminovale nabavku jeftinih albanskih …
VIŠE

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su ga veoma iznenadile reakcije iz BiH na usvajanje Strategije odbrane Srbije, posebno …
VIŠE

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta rekao je da je misa Anti Paveliću u Zagrebu, povodom 60 godina od …
VIŠE

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana …
VIŠE

Poslanik Srpske liste i novi potpredsjednik Skupštine samoproglašenog Kosova i Metohije Slavko Simić izrazio je bojazan da bi Priština mogla da …
VIŠE

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je, povodom spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori, da je …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)