Home Biznis Nekadašnji gigant Sloboda Čačak ima nove vlasnike

Nekadašnji gigant Sloboda Čačak ima nove vlasnike

0

27.05.2022. / 14:25

ČAČAK – Fabrika uređaja za domaćinstvo u stečaju, Sloboda aparati iz Čačka, prodata je na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja upravlja ovim dužnikom.

FOTO: Rina

Kupac je po cijeni od 390 miliona dinara (6.500.000 KM) postao tročlani konzorcijum kojeg sačinjavaju DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge Evropa CBA iz čačanskog naselja Ljubić koji je i predstavnik konzorcijuma, zatim Kit komerc DOO iz Beograda – Čukarica i čačansko preduzeće Trgojug DOO za trgovinu i posredovanje.

Preduzeće Trgojug osnovano je 2001. godine i na ovom području uživa ugled uspješnog kolektiva čiji je zakonski zastupnik i direktor Radoman Đurović.

Početna cijena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 miliona dinara, što je polovina procijenjene vrijednosti, a na nadmetanju je učestvovalo čak šest zainteresovanih kupaca sa položenom kaucijom.

Predmet prodaje na ovom nadmetanju bilo je 15 objekata Aparata, fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada, koje su ili u mješovitoj svojini stečajnog dužnika, ili s pravom državine ili kao vanknjižno vlasništvo.

Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Istog dana kad je nadmetanje održano, 25. maja, komisija za sprovođenje prodaje proglasila je postupak uspješnim.

Privatizacija Aparata započeta je 2005. godine i nikad nije sprovedena, pogoni su zatvoreni 2008. godine, a 2018. godine Privredni sud u Čačku proglasio je bankrot preduzeća. Rina

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)