Home Vijesti NEGATIVNI NA KORONA VIRUS Ana Brnabić i njeni saradnici testirani na COVID-19

NEGATIVNI NA KORONA VIRUS Ana Brnabić i njeni saradnici testirani na COVID-19

7
0

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronu, a prema rezultatima, zaraženih u neposrednom okruženju premijerke, nema.
Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je koronavirusom zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je donijeta odluka da se cijeli kabinet testira, piše Blic.
– Svima su brisevi uzeti u utorak i srijedu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao – kaže izvor iz Vlade.
Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savjet stručnjaka bio je da se testiraju svi.

– Htjeli smo da izbjegnemo svaki mogući rizik i za predsjednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju – kaže sagovornik.
Jedan od testiranih je i Brnabićkin savjetnik za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka ljekara dok nisu stigli nalazi.
– Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsjednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao – navodi Bašić.
U izolaciji do dobijanja ezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vijesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izašao je iz samoizolacije u koju je pristupio nakon povratka iz radne posjete Kanadi, …
VIŠE

Tražiti pomoć od Srbije je za osudu, ministar Alen Šeranić je „diletant iz Banjaluke“ jer Republika Srpska ima 400 odsto više potvrđenih …
VIŠE

Savjet ministara je na današnjoj telefonskoj vanrednoj sjednici donio Odluku o evakuaciji državljana BiH iz Republike Italije i za te namjene …
VIŠE

Narodna skupština će u subotu donijeti odluku o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srpskoj, najavio je srpski član Predsjedništva BiH i …
VIŠE

Poljoprivrednici ne treba da brinu zbog podsticaja. Proše godine smo iplatili sve podsticaje u iznosu 71 milon KM, i devet i po miliona KM ove …
VIŠE

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske sutra će održati sjednicu na kojoj će utvrditi prijedloga dnevnog reda i termina održavanja 12. …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)