Home Vijesti NEDELJKO ČUBRILOVIĆ JEDNOGLASNO REIZABRAN ZA PREDSJEDNIKA STRANKE

NEDELJKO ČUBRILOVIĆ JEDNOGLASNO REIZABRAN ZA PREDSJEDNIKA STRANKE

0

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović danas je na Izbornoj skupštini DEMOS-a u Banjaluci jednoglasno reizabran za predsjednika te stranke, a izabran je i novi Glavni odbor.
Čubrilović je rekao da DEMOS ima namjeru da zajedno sa koalicionim partnerima i dalje radi na izgradnji Republike Srpske, očuvanju njenog statusa u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma i stvaranju vizije za mlade ljude, kao i veće perspektivnost na ovim prostorima.
“Uslov za to su ekonomski osnovi koje treba zajedno da realizujemo”, izjavio je Čubrilović novinarima nakon Izborne skupštine stranke u Banjaluci.

On je dodao da globalna politika ne ide na ruku srpskom narodu na ovim prostorima.
“Iako neki misle da su to događaji koji su daleko od našeg prostora, grdno se varaju, to sutra može da zakuca i na vrata Republike Srpske. Protiv toga treba da se borimo jedinstvom, stvaranjem bolje ekonomske osnove i uslova za bolji život na ovim prostorima. Na tome će DEMOS kao politička opcija u okviru procenta svog učešća i u vlasti Republike Srpske i BiH raditi i u budućem periodu”, rekao je Čubrilović.
On je naveo da je Skupštini prisustvovalo više od 95 odsto delegata i ocijenio je kao vrlo uspješnu.
“Izabrali smo Glavni odbor i predsjednika, zahvaljujem za ukazano povjerenje i očekujem da nastavimo sa političkom opcijom onako kako smo se dokazali u prethodnom periodu”, istakao je Čubrilović.
On je rekao da izborni rezultat DEMOS-a u prethodnom periodu govori da ima prostora za ovakvu politiku na političkom nebu Republike Srpske i BiH.
Odgovarajući na pitanje novinara da li je sve završeno kada je riječ o koalicionom dogovoru o raspodjeli funkcija, Čubrilović je rekao da nije završeno, da nisu ispoštovane dogovorene stvari i da sporazum nije potpisan.
“Ne mislimo da treba da otvaramo neku veliku famu oko toga, zajedno sa kolalicionim partnerima ćemo nastavitio dogovore i realizaciju toga što se dogovorimo”, naveo je Čubrilović.

Izbornoj skupštini danas su, osim Čubrilovića i drugih članova rukovodstva DEMOS-a, prisustvovali i predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, SPS-a Goran Selak i predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banjaluka Branislav Škobo.
Na skupštini je usvojen program rada stranke za period 2023-2027. godina.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je delegatima Izborne skupštine DEMOS-a poželio uspjeh u radu te stranke i izrazio uvjerenje da će nastaviti sa uspješnom saradnjom i u budućnosti.
“Oni su naš partner u gotovo 20 godina zajedničkog političkog rada na očuvanju i jačanju Republike Srpske. Došao sam da im zahvalim, da ih pozdravim i poželim veliki uspjeh”, rekao je novinarima Dodik, koji je u Banjaluci prisustvovao Izbornoj skupštini DEMOS-a.

On je naglasio da je ta stranka ostvarila značajan rezultat na prvim parlamentarnim izborima na kojima je učestvovala, da su obezbijedili parlamentarni status i da su solidan partner SNSD-u u rješavanju mnogih pitanja u Republici Srpskoj i u BiH.
“Sa Čubrilovićem godinama smo zajedno u različitim formama, ali svakako zajedno i to garantuje da će Republika Srpska imati stabilnu političku strukturu i u budućem vremenu”, rekao je Dodik.
Adblock test (Why?)