Home Vijesti “NEĆEMO VAM SE KLANJATI” Verbalni okršaj poslanika Miladina Stanića i ministarke Srebrenke...

“NEĆEMO VAM SE KLANJATI” Verbalni okršaj poslanika Miladina Stanića i ministarke Srebrenke Golić

0

Poslanik SDS Miladin Stanić u nastavku sjednice parlamenta Srpske grubo je izvrijeđao ministre u Vladi Republike Srpske nazvavši ih praznim ljušturama i poltronima.
On je tokom rasprave o Prijedlogu strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2019-2023. godine, rekao:
– Vi ste ljušture i poltroni. Ministri koji nemaju svoje ja, niti dostojanstvo. U korupciji ste do grla. Nisam vidio da je neko rekao biće tako ili neću biti ministar.
On se posebno obrušio na ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića, za kojeg je kazao da nije ni trebao biti na toj funkciji.

U svom govoru “dokačio” se i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenke Golić za koju je, između ostalog, kazao da ne radi svoj posao.
Golićeva mu nije ostala dužna već je odbrusila da se neće spuštati na Stanićev nivo, jer je između njih ogromna kulturološka, obrazovna i svaka druga razlika.
– Neko ko je prije proteklog rata završio državni fakultet i banjalučku Gimnaziju, neće da se spušta na vaš nivo. Ako ikada postanete predsjednik Vlade Republike Srpske ja u njoj nikada ne bih bila ništa, pa makar nikada neimala posla – navela je Golićeva.
Njene riječi dodatno su naljutile Stanića koji je upitao Golićevu šta je htjela time poručiti.
– Šta vi mislite da se mi vama ovdje trebamo klanjati. Nismo u džamiji, nećemo vam se klanjati. Ne radite svoj posao. Narod nam ode odavde. Šta hoćete da nam ostanu smao crkve i džamije ovdje – istakao je Stanić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da “zvaničnici SDS i PDP …

Potpredsjednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da je bez razgovora sa ovom političkom partijom u bilo kakvoj opciji formiranje nove vlade …

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je privržen samo interesima Republike Srpske i naroda kojem pripada, a ne bilo čijim …

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Aljbin Kurti život posvetio stvaranju “velike Albanije” i mržnji prema …

“BiH je davno došla u fazu u kojoj je sasvim irelevantno da li je vlast formirana ili ne.” Srđan Blagovčanin, TI …

Policajci sve češće primjenjuju represiju prema maloljetnicima u gradu, za šta pravnici tvrde da nemaju zakonsko pravo. Miloš Brkić, načelnik …

Let’s block ads! (Why?)