Home Vijesti “NE ZNAM KAKO BI SRBIJA PREŽIVJELA” Vučić poručio da je srećan zbog...

“NE ZNAM KAKO BI SRBIJA PREŽIVJELA” Vučić poručio da je srećan zbog postojanja Srpske

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srećan zbog postojanja Republike Srpske i što može da joj pomogne.
– Moramo da se poštujemo i da znamo da Srpske nema bez Srbije, a ne znam kako bi Srbija preživjela da poslije svega što se dogodilo ostane bez Srpske – rekao je Vučić sinoć za Televiziju Pink.
Vučić je rekao i da zbog Srpske trpi pritiske iz međunarodne zajednice, ali da su oni mnogo veći zbog Kosova, te pomenuo kako u Srbiji postoje ljudi koji smatraju da se Srpska ne tiče Srbije. On je dodao kako mu je čudno da se uvijek prebacuje Srbima u Srpskoj da su oni ti koji krše Dejton, što nije tačno.
Vučić se prisjetio i programskog dokumenta SDA koji smatra veoma važnim i na koji treba obratiti pažnju, jer se tu govori kako treba da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i nestane Republika Srpska, de fakto.

On je dodao da je pitao ljude iz međunarodne zajednice odakle im obraz da bilo šta pitaju nekog u Srpskoj, ako ćute na taj dokument, a da su oni slegli ramenima i rekli da je to problem sa svima.
Vučić je podsjetio na posjetu Šefika Džaferovića Sandžaku, te ispričao kako ga je Džaferović zvao da mu kaže da želi doći u Novi Pazar, jer SDA Sulejmana Ugljanina drži neki skup, što mu je i obezbijeđeno, a tog dana je Ugljanin traži specijalni status za Sandžak.
Iako su, kaže, očekivali da će mu zabraniti ulaz, on ih je pustio, ali je u telefonskom razgovoru jednog od zvaničnika BiH upitao da li ikada razmišljaju o tome da za tri opštine traže specijlni status i da ne treba da zaborave na 63 opštine u Srpskoj.
– A ja ne tražim ništa više od onoga što je Dejtonom propisano. Samo da se poštuje Dejton i ništa više od toga, ono što je zapisano u Ustavu BiH, a vi ovdje dolazite da tražite specijalni status za nešto što nije čak ni upravni okrug – dodao je Vučić.
On je ukazao na to da su potrebni dobri odnosi sa cijelom BiH, ali da će Srbija podržavati Srpsku koju voli, te najavio da će uskoro ići i u Drvar u Federaciji BiH da otvori fabriku koju je obećao narodu tamo.
Vučić je rekao i da je ponosan na srpski narod u Crnoj Gori koji podignuto drži glavu, te naveo kako je spreman da uvijek razgovara sa Milom Đukanovićem, ali napomenuo i da treba brinuti o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

„U Vladi Dine Konakovića bili su sve DIF-ovci. Zamislite kada bih ja za ministre postavio svoje kolege muzičare.“ Fahrudin Pecikoza, poslanik u …
VIŠE

Po zagađenosti vazduha, Sarajevo na prvom mjestu u svijetu. Abdulah Skaka, gradonačelnik …
VIŠE

Nacionalni park „Kozara“ tokom prošle godine posjetilo 120.000 gostiju, a spremno ih dočekuju i u novoj sezoni. Dragan Romčević, direktor NP …
VIŠE

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas tačno u podne upoznaće lidera DNS Nenada Nešića sa odlukom da podnosi ostavku na mjesto …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je teniskoj reprezentaciji Srbije osvajanje ATP kupa u Sidneju. – Izuzetno mi je …
VIŠE

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta izjavio je da je tvrdnja visokog predstavnika u BiH Valnetina Incka …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)